Senior El- och Automationsingenjör

Vill du arbeta med grön energi och vara en del i ett innovationsdrivet företag som gör en stor insats för vår miljö? Då är det kanske du som är vår nästa lysande medarbetare här på Cortus Energy!

Cortus Energy driftsätter just nu sin första kommersiella anläggning i Höganäs, som sedan kommer följas av flera både inom och utanför Sverige. Vi söker nu en senior El- och automationsingenjör, som ska vara med och leda arbetet med automatiseringen av processen. Du kommer att arbeta nära processteamet för att tillsammans kunna bidra till att optimera framtida anläggningar världen över.
 

Tjänsten

Vi söker nu dig som vill kombinera din erfarenhet inom el- och automation med Cortus Energys miljövänliga energilösning. Cortus Energy har utvecklat den patenterade WoodRoll®- tekniken, där ren energigas produceras genom förgasning av biomassa. Nu önskar vi utöka teamet med en erfaren el- och automationsingenjör som i nära samarbete med processteamet utifrån anläggning i Höganäs, optimerar automatiseringen av förgasningsprocessen.

Du kommer att ansvara för och kravställa den tekniska utvecklingen inom el- och automationsområdet och på sikt leda och bygga upp sektionen med underleverantörer samt ansvara för operativa teamet. I rollen ingår också att vara el- och automationsteknisk expert i olika projekt, samt skriva och uppdatera specifikationer och rapporter. Du kommer vara en del av projekteringsteamet som är baserade i Kista och arbetar med att utveckla och leverera nya projekt, samt färdigställande av anläggningen i Höganäs.
 

Din Profil?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av;

  • Styrsystem, HMI och DCS- system från ABB och Siemens
  • Erfarenhet av process – och maskinsäkerhet
  • Automationslösningar, instrumentering och reglering för processanläggningar

Du har bakgrund som ingenjör och flera års erfarenhet som automationsingenjör inom processer. Som person är du strukturerad, initiativrik, kreativ, och självgående med god problemlösningsförmåga. Du har också arbetsledande egenskaper och god svenska och engelska. Vi fäster stor vikt på personlig lämplighet.
 

Ort;

Kista, resor till anläggning och leverantörer ingår.
 

Omfattning;

Heltid
 

Ansökan;

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Science & Engineering. För frågor, varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linnéa Edvardsson på 072 516 89 09, linnea.edvardsson@dfind.se. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan, dock senast 20190505. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom