Sektionschef med intresse för polymera material

Välkommen till RISE Research Institutes of Sweden. Här jobbar mer än 2200 medarbetare på olika sätt med forskning och teknik som gör nytta för samhället. Vi drivs av kreativitet, kunskap och samverkan för att uppnå vår mission –accelerating innovation.  


Är du den vi söker?

Sektionen Polymer och Fiber på enheten Kemi och Material, söker en chef som vill vara med och utveckla vår verksamhet och som brinner för tillämpad forskning och innovation. Vår målsättning är att vara industrins partner för att stärka industrins konkurrenskraft samt att understödja en hållbar samhällsutveckling.

Enheten har ca 100 medarbetare organiserade i fyra sektioner med verksamhet huvudsakligen i Borås och Göteborg.

Sektionen har 27 medarbetare som arbetar tvärtekniskt och tvärvetenskapligt inom området polymerteknik. En viktig del av sektionens verksamhet är användningen av polymera material i ett uthålligt samhälle, detta innefattar till exempel forskning inom återvinning samt användning av förnyelsebara material. Beständighet för polymera material och produkter är en central del i arbetet. Med hjälp av en omfattande test- och utredningsverksamhet utvecklar och verifierar vi funktion och beständighet hos produkter. Exempel på branscher där vi är verksamma är bygg och fordon.

Som sektionschef ansvarar du för utveckling av sektionens framtida verksamhet och stöttar medarbetarna i den dagliga verksamheten. Du kommer att leda sektionens arbete och ansvara för att sektionens mål nås såväl när det gäller kundnytta, engagerade och kompetenta medarbetare som ekonomiska mål. Du har personalansvar, vilket innebär att du ansvarar för att leda och utveckla medarbetarna och säkra kompetensförsörjning. Du rapporterar till enhetschef och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper, är intresserad av att utveckla framgångsrika team, är resultatinriktad och kan planera och leda en verksamhet i förändring och tillväxt. En hög teknisk och vetenskaplig kompetens inom relevant område samt erfarenhet från industrin är viktiga meriter. Du är affärsmässig, lyhörd, innovativ och drivs av att bygga relationer internt och externt. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning i en komplex och kunskapsintensiv verksamhet samt har intresse för produktutvecklings- och innovationsprocesser samt tillämpad forskning. Vi förväntar oss att du kan utrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Placeringsorten är Borås.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Pernilla Walkenström, 0708-39 40 40 eller sektionschef Elin Johnsson, 010-516 53 07.

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, e-post linda.ikatti@ri.se och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21, e-post lazaros.tsantaridis@ri.se.


RISE – Sveriges forskningsinstitut

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. www.ri.se

Skicka din ansökan till pernilla.walkenstrom@ri.se med rubrikraden Ny Teknik Jobb.