Scanias Globala inköpsfunktion söker affärsanalytiker

Vill du vara med och göra en signifikant påverkan på Scanias inköpsbeslut? Då har vi jobbet för dig!


Avdelningen SZ, Business control and analysis Purchasing, söker nu en affärsanalytiker. SZ är en supportfunktion till inköpsledningen och inköparna. Huvuduppdraget för SZ är att klä verksamheten i siffror och på så sätt säkerställa att besluten tas på rätt grunder.


Din arbetsuppgifter


Som analytiker förser du den globala inköpsorganisationen med analyser och strategisk information samt samarbetar med andra avdelningar inom Scania såsom Legal, Treasury och Corporate Control.


Analytikergruppen som består av två medarbetare arbetar främst med finansiella leverantörsanalyser, riskanalyser, omvärldsanalyser med fokus på råmaterial samt projekt för att identifiera kommersiell potential inom inköp. Analytikergruppen har delat ansvar för SCF (Supplier Chain Financing), ett samarbete med SEB där Scania erbjuder leverantörer en betalningslösning. Vidare finns det ett välutvecklat samarbete inom riskmanagement med VW-gruppen. Här ser vi en spännande framtid med integrering av VWs arbetssätt.  


Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att söka information, göra analyser, dra rätt slutsatser och presentera dem på ett pedagogiskt och tydligt sätt för att inköpsledningen ska kunna ta rätt beslut. Du kommer att vara med som stöd vid förhandlingar, presentera information rörande Business Analysis kompetensområde, samt hålla och utveckla internkurser.


Kontaktytorna mot det andra benet inom SZ, controllingfunktionen, kommer att vara många.


Din profil


Vi söker dig med god analytisk och pedagogisk förmåga. Vi ser gärna att du är civilekonom med tekniskt intresse alternativt civilingenjör med ekonomiinriktning. Miljön är internationell så din engelska måste hålla god nivå. Arbetet kräver att du är resultatfokuserad, självständig och drivande. I en supportfunktion som vår är det viktigt att kunna prioritera bland kundönskemålen för att ge maximal nytta åt Scania. Då du kommer att ha hela inköpsorganisationen som kontaktyta är det viktigt att du är kundorienterad och gillar att utveckla och underhålla ett stort nätverk. Synlighet är A och O i rollen.


För att passa in på avdelningen söker vi en glad och trevlig person som bidrar på ett positivt sätt till gruppsammanhållningen. Ingenting är svårt om vi gör det tillsammans.


Väl inne på inköp är utvecklingsmöjligheterna obegränsade!
För ytterligare information, ring:

Peter Palmkvist, Head of Business Control & Analysis,08-553 513 24, alt. Boris Thorvald, Business Analyst, 08-553 806 45.


 

Ansökan


Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20174242 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.