Scania söker provningsingenjör inom området Hybridtransmissioner

Transmissionsutveckling har ett utpekat ansvar för transmissioner till tunga fordon inom VW-koncernen. Till gruppen, som ansvarar för elektrifiering av våra växellådor och därigenom våra elmaskinsmoduler, söker vi nu en provningsingenjör med intresse för att vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver.

Dina arbetsuppgifter

Det handlar om nya teknikområden där utveckling av nya provmetoder och provcykler är en viktig uppgift för dig.

Provningen består av både funktionsprovning och livslängdsprovning av utmanande mekaniska system. Funktionsprovningen genomförs i rigg och i fordon. Det handlar exempelvis om prov och mätning av oljefördelning, manövreringsprestanda, kylkapacitet, temperatur och laster. Du tar fram provcykler för att uppskatta komponenters livslängd, för såväl delsystem som för hela elmaskinsmodulen, och genomför proven främst i rigg, men även i fordon. Att anpassa befintliga riggar till nya provbehov, samt kravställa och vara gruppens representant i riggutvecklingsprojekt, är också en naturlig del av rollen. Du planerar, genomför, analyserar och avrapporterar självständigt din provning. Samtidigt har du en aktiv roll i utvecklingsteamet på NTBE, bestående av fyra provningsingenjörer, åtta konstruktörer, en materialkoordinator och två objektledare.

Din profil

Vi söker dig som har viljan och förmågan att genomföra och utveckla vår provning. För detta krävs att du är en positiv problemlösare med ett eget driv, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har en akademisk utbildning som kombineras med ett praktiskt handlag och stor nyfikenhet för teknik. Sannolikt har du minst 3 års erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna inom provningsområdet. Du har en bevisad förmåga att presentera och dokumentera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt med kärnfulla slutsatser. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Buss- och lastbilskörkort är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gruppchef Oskar Lindström, 08-553 820 65. Välkommen att skicka in din ansökan och tveka inte att ringa vid frågor.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom