Sandviken Specialty Wire söker en Teknikingenjör

GILLAR DU PROBLEMLÖSNING & MÄNNISKOR?

VI VILL VETA MER OM DIG

Sandviken Specialty Wire AB är ett bolag som nyligen startas inom Sandvik-koncernen och strax får nya ägare. Vi är en globalt ledande aktör inom utveckling, tillverkning och försäljning av rostfria och höglegerade trådprodukter. Produkterna är viktiga komponenter för tillverkning inom exempelvis bilindustrin, processindustrin, olja- och gasindustrin, urindustrin, elektronik-, medicin- och finmekanikområden. Hela Stainless Wire har ca 130 medarbetare globalt, varav ca 110 i det nystartade bolaget i Sandviken och vi arbetar ständigt med målet att slå kundernas förväntningar. Vi skapar engagemang genom vårt ledarskap och tror starkt på att alla måste hänga med. Kundfokus, ständiga förbättringar och standardiserade arbetssätt är självklarheter i vår vardag.

Avdelningen Kvalitet och Teknik, inom Wire, utvärderar, utvecklar och följer upp arbetssätt och teknologi inom produktionen i nära samarbete med marknads- och säljorganisationen. Vi arbetar i flödesgrupper, tillsammans med produktionsspecialister och flödeschefer samt ett teknikteam med ingenjörer och tekniker.

Just nu befinner vi oss i ett spännande marknadsläge där utveckling av våra tillverkningsprocesser och produkter är viktiga framgångsfaktorer i vår resa mot att bli världsledande inom våra nischer.

Arbetsuppgifter

Som Teknikingenjör driver och utvecklar du produktion och kvalitet inom Wire på ett affärsmässigt sätt och i enlighet med vår produktionsfilosofi och kvalitetspolicy. Du coachar operatörer och flödeschefer samt utvecklar tekniker och standardiserade arbetssätt för att upprätthålla våra kvalitetsmål. I arbetet ingår också att driva projekt, både med avseende på kvalité och utveckling. Vidare ansvarar du för att sätta och uppnå kvalitetsmål (för till exempel utbyten och reklamationer), kvalificering av nya produkter, produktionstester för nya applikationer och analyser av avvikelser. Du har även ansvar för investeringar inom budgeterad ram.

Din profil

Vi söker dig med en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning maskin, materialteknik eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta med strukturerad problemlösning och ständiga förbättringar i produktionsmiljö, samt att initiera och leda projekt. Kanske har du tidigare arbetat som produktionstekniker, projektledare inom förbättringsarbete eller annan tekniknära roll i produktion. Kunskaper och erfarenheter av Lean är meriterande. Du behärskar Officepaketet, analys och hantering av stordatamaterial samt svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är strukturerad, analytisk, nyfiken och har en stark drivkraft. Med stor uthållighet bygger du hållbara relationer och kommunicerar på ett bra sätt med de många kontakter och intressenter du behöver i ditt arbete.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Basid Azizi, rekryterande chef, 026-26 39 88

 

Fackliga kontaktpersoner

Mikael Bengtsson, Sveriges Ingenjörer, 0706333875

Mikael T Larsson, Unionen, 0703073048

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26.

https://www.home.sandvik/se/karriar Job R0002326.

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Andre Söderholm, 026-26 30 21

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom