Release manager - Ingenjör med ledaregenskaper

I denna roll är du spindeln i nätet när vi utvecklar drivlinor för hållbara transporter! Gruppen Engine System Software, ansvarar för kompletta motorstyrsystem. Detta inkluderar samordning av många gruppers arbete med mjukvaruutveckling och kalibrering av mjukvaran för att anpassa den för olika motortyper. Vi står inför spännande utmaningar att leverera vårt styrsystem till fler företag i koncernen. Det innebär bland annat att sätta gemensamma processer och verktyg samt att samordna leveranser i Sverige, Tyskland och USA. Gruppen består av utåtriktade personer med goda interna och externa relationer. Scania prioriterar personlig utveckling och att ha en positiv balans mellan arbete och privatliv. Vi tror också starkt på att mångfald är en styrka och vi ser gärna kvinnliga sökanden som kompletterar vårt team.

Din roll

Som Release manager kommer du att verka som en delprojektledare tvärs flera parallella motorprojekt, med fokus på att samordna kalibrering.

Rollen ger dig en mycket bra grund att stå på för din fortsatta karriär som utvecklare eller ledare genom ett ovanligt brett kontaktnät inom hela motorutvecklingsorganisationen i form av utvecklare, kalibratörer, chefer, testledare, produktionssamordnare, Eftermarknad, med flera. Du får dessutom bra inblick i både hård- och mjukvara i de olika motorprojekten och övergripande kunskap om flera delar av produkten. Befattningen är en bra kickstart för din karriär på Scania!

Dina arbetsuppgifter

Tätt tillsammans med andra högpresterande Release managers på gruppen kommer du arbeta med kalibrerkoordinering, kalibrerdatasats och release management av komplett motorstyrsystem:

 • samordna motorprojektens kalibrerarbete som kalibrerkoordinator
 • identifiera och hantera avvikelser tillsammans med projektledning och chefer
 • leverera kompletta programvaror inklusive datasats till driftprov och Produktion
 • effektivisera mekanismer och verktyg för varianthantering av kalibrerdatasatser
 • vidareutveckla och kvalitetssäkra processer för kalibrering
 • samordna många olika delprojekt för ett väl balanserat flöde av releaser i Produktion och Eftermarknad
 • Din profil

  Vi söker civilingenjörer eller personer med motsvarande kunskap inom inbyggda system, motorer och/eller verksamhetsstyrning. Du besitter god kommunikationsförmåga, är självgående, strukturerad och har hög kapacitet i kombination med goda ledaregenskaper.

  Erfarenhet av att leda delprojekt/projekt, kunskap i ärendehanteringsverktyget Jira samt goda kunskaper inom Lean är meriterande.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  För mer information

  Kontakta gärna Henric Nordlöf (Gruppchef), 08-553 827 17.

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.   Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

  Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  Ange Jobbid

  20177269

  och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior.

  Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett

  .

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom