Forskningsingenjör R&I

Gränges R&I behöver förstärka sin organisation med en Forskningsingenjör med inriktning Metallurgi. Som Forskningsingenjör kommer du aktivt att bidra till företagets avancerade materialutveckling. Materialanalyser med SEM är en viktig del i arbetet. Du kommer att arbeta i projekt och vara en del av tvärfunktionella team inom Gränges.

I tjänsten ingår att:

  • Arbeta med avancerad materialutveckling inom aluminium
  • Använda SEM ( Scanning Electron Microscope) för materialkarakterisering.
  • Arbeta med ständig utveckling och implementering av metoder
  • Självständigt leda uppdrag samt bidra som aktiv projektmedlem i projektgrupper
  • Generera och implementera nya idéer inom området
  • Samarbeta i nätverk med externa partners

Du har universitetsutbildning, MSC eller PhD, med goda kunskaper inom metallurgi/ materialvetenskap. Du har erfarenhet av att arbeta med SEM och kanske också TEM både praktiskt och med goda teoretiska kunskaper. Erfarenhet av materialutveckling är meriterande.

Som person är du analytisk, noggrann och engagerad. Du driver självständigt uppgifter inom ditt ansvarsområde, tar egna initiativ till förbättringar och bidrar till en innovativ kultur. Mycket av arbetet inom Gränges R&I bedrivs i projektform och det är av stor vikt med god samarbetsförmåga samt förmåga att dela med sig av expertis till kollegor.

Skicka din skriftliga ansökan i form av CV och personligt brev via vår hemsida: www.granges.com/sv/karriar senast 2019-03-25.

För ytterligare information kontaktas Linda Ahl, Chef R&I HEX, 0122-838 00 ( vxl ).

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom