Provningsingenjör till Scania, Motortransmission, R&D

Genom att utveckla världens bästa motor bidrar vi till Scanias skifte mot framtidens mest hållbara transportsystem. Vill du vara en del av utvecklingen?

Gruppen ”Engine Gear Train & Auxiliary Units” består av 11 medarbetare och är uppdelad i 3 team med ansvar för följande teknikområden:

 • Team Aggregat – utvecklar luftkompressor och styrservopump
 • Team Installation – ansvarar för installation av luftkompressor
 • Team Transmission – utvecklar motortransmission för drivning av aggregat
 •  Gruppen ansvarar också för en transmissionsrigg och en PTO-rigg (kraftuttag) där vi provar våra artiklar.

  På vår grupp är vi mån om ett öppet och avslappnat arbetsklimat där samarbete, mångfald och arbetsglädje står högt upp på agendan. Teamen arbetar självständigt men hjälper varandra i gränssnittsfrågor eller om vi behöver kraftsamla för att lösa tekniska utmaningar. Vi är inne i en spännande och intensiv period av konstruktion och provplanering av andra funktionsgenerationen motorer till Scanias och MAN:s nya gemensamma motorplattform och behöver förstärka team transmission med en provningsingenjör.

  Dina arbetsuppgifter

  Du ingår i ett team tillsammans med en senior utvecklingsingenjör och en konstruktör. Du ansvarar för provning av motortransmissionen som till exempel kugghjul, lager, axlar, lagerhus och bussningar. Teamet ansvarar även för motormonterade drivsatser för kraftuttag (PTO). Du kommer också att ha ett mycket nära samarbete med de två andra provningsingenjörerna på gruppen.

  Din profil

  Vi söker Dig som har intresse för teknik och fordon. Du är en positiv och driven person och har lätt för att samarbeta med andra människor både inom och utanför gruppen såsom inköp och produktion. I ditt arbete ingår en del kontakter med leverantörer både i Sverige och utomlands. Resor förekommer i begränsad utsträckning. Viss administration ingår i dina arbetsuppgifter vilket gör att Du bör ha god ordningsförmåga. Du har en högskoleutbildning inom maskinteknik eller motsvarande och gärna några års erfarenhet av provningsrelaterade arbetsuppgifter.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  För mer information

  Kontakta Artimis Ala Naziri, gruppchef, 08-553 510 59

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  Ange Scanias Jobb Id och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.