Provningsingenjör – kraftelektronik för e-mobility

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Med kundernas lönsamhet som utgångspunkt, vill Scania vara den ledande leverantören av hållbara transporter. Elektrifierad drivlina är en central del inom teknikutvecklingen för mer hållbara transportlösningar, men teknikskiftet från förbränningsmotorer innebär också stora utmaningar i att hitta nya sätt att arbeta och samverka både inom Scania och mot externa parter. Vill du vara med?

 

Sektionen Electric and Hybrid Technology inom avdelningen Powertrain Control Systems Development ansvarar för komponenter, funktioner, egenskaper och provning inom området elektrifierade drivlinor för lastbilar och bussar.

Nu söker vi en provningsingenjör för nästa generations kraftelektronikkomponenter.

 

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för provning av kraftelektronik för Scanias elektrifierade fordon. Provningen sker mot uppsatta funktionella och miljömässiga krav i både rigg och fordon. Du koordinerar provningsverksamheten med komponentägare och projektledare och har ansvar för utveckling av provmetoder för komplexa komponenter som DC/DC-omvandlare, invertrar och elmaskiner.

 

Din profil

Du är civilingenjör inom elektroteknik med intresse för elektrifierade fordon. Tidigare erfarenhet som provningsingenjör är ett måste. Har du dessutom erfarenhet från utveckling av kraftelektronik är det meriterande.

Du är prestigelös och har en positiv inställning till din omvärld och när de vanliga arbetssätten inte fungerar hittar du nya vägar som tar dig vidare. Förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät värdesätts.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 

För mer information

Låter ovanstående intressant så kontakta gärna Michael Waern, gruppchef,

08-553 80740 för mer information om tjänsten.

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdag: 19 augusti, urval sker löpande med undantag för semesterperioden 14 juli till 12 augusti.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom