Projektledare till Produktintroduktioner Lastbil

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Vill du bli en del av ett globalt team med hög kompetens som ansvarar för att introducera produktförändringar på lastbilar störningsfritt på slutmonteringarna i Södertälje, Zwolle, Angers och Sao Paulo?

Bakgrund:

Vi befinner oss i en period av flera spännande förändringar och utmaningar kopplat till kommande produktintroduktioner och söker nu en projektledare med ansvar för produktintroduktioner till vår lastbilsmontering. Vi erbjuder dig en grupp med stort engagemang, arbetsglädje och goda möjligheter att utvecklas. Du kommer att tillhöra ett team med erfarna kollegor med ett stimulerande arbete i en internationell miljö där du kommer att skapa ett stort tvärfunktionellt nätverk inom Scania.

Dina arbetsuppgifter:

Som Projektledare är du produktionsrepresentant i ett antal tvärfunktionella produktutvecklingsprojekt och du medverkar från konceptstadie till implementering. Projektledarrollen hos oss är mycket varierande och stimulerande. Varje dag på jobbet påverkar du Scanias produkter och utvecklingen av vår monteringsprocess genom att driva, samarbeta, tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot de av produktion uppsatta projektmålen. Du har fokus på både helhet och detaljer och säkerställer projektleveranser för att uppnå störningsfria introduktioner i produktion.

Du leder den interna projektgruppen bestående av tekniker, logistiker och montörer m fl och ansvarar för projektets resultatet samt rapporterar till ledningsgruppen för Produktintroduktioner. En viktig del i uppdraget är att planera och följa upp aktiviteter och mål i projekten för att säkra produktintroduktioner med god ergonomi, kvalitet och produktivitet i samband med implementering.

Du kommer att tillhöra ett team med flera kompetenta och erfarna projektledare samtidigt som du dagligen har nära kontakt med andra funktioner såsom R&D, våra övriga slutmonteringsverkstäder, inköp samt marknad.

Din profil:

 • Du har en civil-/ingenjörsutbildning eller motsvarande Scaniaintern teknikerutbildning som grund samt ett antal års arbetslivserfarenhet
 • Om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt och erfarenhet från produktion alternativt konstruktion är det meriterande
 • Då vi rör oss på en internationell arena så är flytande engelska såväl som svenska ett krav
 • För att lyckas i uppdraget värdesätter vi att du har ledaregenskaper, är drivande, kan hantera flera projekt samtidigt och känner en självklarhet i att förbättra processer och metoder tillsammans med dina kollegor i förbättringsgruppen. Du är resultatorienterad, har god social kompetens samt planeringsförmåga.

  Som medarbetare hos oss erbjuds du mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där arbetsglädje och lagarbete kommer främst. Låter detta intressant?

  Ytterligare information:

  Kontakta Robert Vetander, Gruppchef på +46 8 553 516 46 eller på +46 70 081 57 09 (mobil)

  eller på mail robert.vetander@scania.com.

  Din ansökan:

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 2019-08-25. Job Id 20193090.

  Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

  OBS! Vi kommer inte börja kalla på intervjuer förens tidigast v 35 p g a semestertider.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom