Projektledare till mark- och exploateringsavdelningen

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Stadsbyggnadskontoret är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Förvaltningen har en viktig roll när det gäller att öka kommunens attraktivitet. För att möta efterfrågan på stadsutveckling söker vi en projektledare till Mark- och exploateringsavdelningen.
 

Arbetsuppgifter

Mark- och exploateringsavdelningen köper, säljer och förvaltar kommunens mark, parker och skog. Som projektledare ho oss kommer du att arbeta med exploaterings- och infrastrukturprojekt. Du kommer att ansvara för att driva projekt från detaljplanestadiet via projektering och vidare till upphandling och genomförande. Huvudinriktningen på dina projekt kommer att vara exploatering. Utöver detta kommer du att leda och medverka i utvecklingsprojekt inom ramen för Sundsvalls utveckling, inriktat främst mot att utveckla den fysiska platsen och att ytterligare öka Sundsvalls attraktivitet bland till exempel fastighetsutvecklare och företag inom konsult- och entreprenadbranschen. Som projektledare kommer du att vara en viktig resurs för Stadsbyggnadskontoret i dessa frågor och du kommer att ingå i Exploateringssektionen, där vi arbetar tätt tillsammans. Du kommer även att ha nära samarbete med avdelningens ingenjörer och övriga projektledare. Arbetet innebär även många kontaktytor med till exempel planarkitekter, konsulter, exploatörer, fastighetsägare, kommuninnevånare och politiker.
 

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

  • relevant utbildning med inriktning mot samhällsbyggnad, anläggning, vägbyggnad eller samhällsplanering
  • erfarenhet av projektledning från planering till genomförande
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  •  god datorvana
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av upphandling enligt LOU
  •  utbildning som BAS-P
  • erfarenhet av projekteringsledning
  •  kunskaper om kommunens planprocess
  •  kunskaper inom geoteknik

Som person är du engagerad, drivande och har en god samarbetsförmåga samt en administrativ förmåga med god ordning och reda. För att trivas i rollen är du självgående, utåtriktad och kommunikativ då arbetet innebär många kontakter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder
ett jobb med varierande och utvecklande arbetsuppgifter där du blir en del av ett professionellt och engagerat team. Tjänsten är en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla Sundsvall. Kommunen erbjuder även ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme.
 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta avdelningschef Gunnar Westerlund, tfn 070-324 16 41.
 

Facklig företrädare

Birgitta Selin, Sveriges Ingenjörer, tfn 060-19 12 63.


Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Sista ansökningsdag är den 16 juni 2019


Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom