Projektledare maskininvesteringsprojekt Motortillverkningen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motorbearbetningen, DM, bearbetar strategiska artiklar till Scanias motorer. Produktionsteknik ansvarar för att stötta produktionsprocessen i att hantera nya produkter och ny utrustning som skall föras in i produktionen.

Just nu är motorbearbetningen inne i en mycket intressant fas där framtidens produktionsstruktur innebär många spännande investeringsprojekt.

Vill du arbeta med

hållbara och effektiva transportsystem?

För att kunna skapa världens bästa lastbilsmotorer behöver vi projektledare som ser till att vi får världens bästa produktionsprocesser. Du kommer ansvara för ett eller flera investeringsprojekt som behövs för att vi ska kunna nå det målet.

Kommunikation är en huvuduppgift för dig som projektledare. Tex ska tekniska krav förklaras, tidplaner följas upp och avtal förtydligas. Internt på Scania kommer du ha täta kontakter med R&D, Inköp och vår systerfabrik i Brasilien mfl. Kommunikationen med våra leverantörer utanför Scania kommer ha stor inverkan på projektets resultat. Periodvis kommer därför tjänsten innebära resor.

I arbetsuppgifterna ingår bla att:

 • Leda projekt för anskaffning av produktionsutrustning
 • Ansvara för projektets kvalité, tidplan och kostnad
 • Installera och starta upp den nya produktionsutrustning tillsammans med linjeorganisationen
 • Du blir en viktig del av Scania -

  Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

  .

  Din bakgrund

 • Du har erfarenhet av projektledning. Det är meriterande om dessa projekt har varit inom fordins- eller verkstadsindustrin.
 • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
 • Vi tror att du har civil- eller högskoleingenjör men arbetslivserfarenhet kan uppväga akademiska meriter.
 • Är det här du?

  Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att sätta dig in i olika tekniska frågeställningar. En god social förmåga är viktig då arbetet innebär många kontaktytor inom och utanför Scania.

  För ytterligare information

  Kontakta gärna Anders Briland ,

  alternativt på mob nr 0700860566

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande, skicka in din ansökan senast 30/9.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom