Produktsamordnare

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker nu en driven och analytisk person som ser möjligheterna inom vårt arbetsområde!

Vi letar efter dig som vill vara delaktig i Scanias produktutveckling genom att beskriva produkterna från utvecklingsstadiet till färdig produkt. I produktstrukturen beskrivs de komponenter och artiklar som krävs för att bygga Scanias lastbilsprogram och på vilka lastbilsvarianter de hör hemma. Här beskrivs också de varianter av utrustningar som finns och hur dessa får kombineras.

Det digitala underlag som skapas har många tillämpningsområden, till exempel beräkningsgrupper använder underlaget för aerodynamik- och hållfasthetssimuleringar på helbilsnivå. Andra viktiga internkunder är marknadsföring och produktion.

Då simuleringsdriven produktutveckling används och utvecklas i stor utsträckning på Scania lever gruppen i ett klimat som präglas av ett ständigt flöde av nya tillämpningsområden med specifika behov. För att möta dessa nya behov behöver vi ständigt arbeta med förbättring och förändring av arbetssätt och metoder.

 • Vill du få en djup förståelse för Scanias produktstrukturer och produktbeskrivning, samt en bred kunskap om lastbilschassiet?
 • Gillar du i att arbeta i team och att ha flera aktuella arbetsområden?
 • Är du intresserad av att arbeta parallellt i flera utvecklingsprocesser och projekt?
 • Söker du analytiska utmaningar i en kundorienterad och tvärfunktionell miljö?
 • Om du nickar igenkännande till ovanstående kan det mycket väl vara dig vi söker till produktsamordnarlaget hos oss.

  Din profil

  Har du även ett stort intresse för att utveckla processer och metoder, samt en akademisk bakgrund är sannolikheten ännu större att du kommer utvecklas och utveckla hos oss.

  Din bakgrund är civil-eller högskoleingenjör eller motsvarande med intresse för både teknik och administration. Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Goda kunskaper i engelska behövs eftersom all teknisk information skrivs på engelska.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  För mer information

  Du är välkommen att kontakta gruppchef Tove Berg, 08-553 822 57.

  Din ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att söka.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom