Produktkoordinator För Metalliska System

Kanthal®, en del av Sandvik-koncernen, är världsledande inom värmeteknologi sedan årtionden och vi ser stor potential för våra produkter och tjänster där energieffektivitet, hållbar materialutveckling och säkerhet är ett krav. Nu går vi in i en ny fas och välkomnar dig som vill vara en del av vårt team och aktivt bidra i en spännande tillväxtresa för att stärka vår position ytterligare.

Inom Customer Service i Hallstahammar arbetar vi i produktteam vilka består av produktchef, ingenjörer och koordinatörer som arbetar med både interna och externa kontakter i ett stort nätverk. Med ambitionen attleverera service i världsklass söker vi nu en produktkoordinator till en tjänst där ingen dag är den andra lik. Har du ett stort servicefokus och lätt för att samarbeta med både interna och externa kontakter? Tycker du om att jobba med varierande arbetsuppgifter där tempot ibland kan vara högt? Då är det här tjänsten för dig!


Arbetsuppgifter

Som produktkoordinator är du ansvarig för delar av vår kundorderhantering och utgör en vital länk i kedjan sälj-produktion-kund. Du har både interna och externa kontakter på lokal och global nivå samt är delaktig och ansvarig för att från produktberäkningar och ritningar definiera produkterna och artiklarna i affärssystemet. Du hanterar kundorder genom att planera tillverkning, initiera nödvändig försörjning och följa upp samt supporta genomförandet. Vidare säkrar du försörjningen av ingående material och komponenter samt deltar i initiativ för förbättra vår verksamhet.


Din profil

Vi söker dig som har en administrativ, teknisk eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå och gärna erfarenhet av industriell tillverkningsplanering och ritningsläsning. Kunskap om metalliska material och högtemperaturmaterial är meriterande. Du har god datorvana och erfarenhet från affärsdatasystem, gärna Movex/M3. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och i skrift, behövs för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av en stor servicekänsla med förmåga och ambition att möta och överträffa kundens behov och förväntningar. Du drivs av att arbeta självständigt och ta egna initiativ samt är bra på att förändra och anta nya arbetsmetoder när det behövs. Din sociala personlighet gör det lätt för dig att ha ett nära samarbete med både medlemmar i säljteamet och kunder, där du ser kundens behov, hur du kan hantera deras krav samt hur det kan påverka affären positivt. Andra egenskaper som stämmer in på dig är att du är analytisk och proaktiv med förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv, även i tider med hög arbetsbelastning.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.


Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anders Magnusson, rekryterande chef, 0220-217 56


Fackliga kontaktpersoner

Satu Danielsson, Unionen, 0220-216 02

Urban Sahlin, Ledarna, 0220-216 23

Petter Lindblom, Akademikerföreningen, 0220-216 63


Välkommen med din ansökan senast 2018-01-05.

Läs mer och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: 356437.

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

André Söderholm, ansvarig rekryterare, 026-26 03 21

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.