Produktionsplanerare – Transmission bearbetning, Södertälje (DX)

Vi tillverkar komponenter till Scanias växellådor och axlar. Transmissionstillverkningen har ansvar för gemensamma tillverkningsprocesser globalt. Vi befinner oss i en period av många spännande utmaningar och söker dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Då en av våra medarbetare går vidare inom organisationen, söker vi nu en produktionsplanerare till vår logistikorganisation.

Är du mogen att ta nästa steg i din karriär?

Som produktionsplanerare inom DX ansvarar du för ge verkstadens olika produktionsavsnitt bästa möjliga förutsättningar för att arbeta utjämnat, det är du som sätter takten. Du har dagliga kontakter med såväl de producerande avdelningarna som våra kunder, leverantörer och övriga logistikfunktioner.

Som produktionsplanerare kommer du att vara spindeln i nätet, planera produktionen på både kort och lång sikt. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra ditt och gruppens resultatet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Skapa produktionsplaner utifrån monteringsverkstädernas behov.
 • Analysera produktionskapaciteten mot kundbehovet och föreslå åtgärder i samråd med verkstadsledningen.
 • Dagligen samverka med produktionen för att lösa uppkomna leveransavvikelser.
 • Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

  Läs gärna mer om

  Din profil

 • Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning och ett stort intresse för logistik.
 • Du har arbetat ett antal år eller är nyexaminerad
 • Goda kunskaper i Office-paketet liksom engelska i tal och skrift är en förutsättning. Du behöver dessutom ha mycket goda kunskaper i Excel.
 • SQL-programmering är meriterande.
 • Tidigare erfarenheter från logistik, flödeshantering och produktion är meriterande.
 • Är det här du?

  Du är självständig, drivande, har hög ansvarskänsla och är strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.

  För att kunna lyckas i ditt uppdrag behöver du vara analytisk och kommunikativ samt klara av att fatta snabba beslut.

  Ta reda på mer!

  Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje. Du arbetar kontorstider, måndag-fredag med möjlighet till flextid.

  För ytterligare information kontakta Gruppchef Annelie Broman: 08 553 85437 eller Team leader Mattias Stenros: 08 553 82738

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och Intervjuer kommer att ske löpande.

  Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  OBS!

  Ange Scanias

  Job Id 20176421

  i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.