Produktionsoptimerare

Just nu söker vi efter dig som vill vara en viktig del i framtidens helt fossilfria elförsörjning. Du kommer att jobba i enheten Trading and Asset Optimisation. TAO ansvarar bland annat för försäljning och optimering av Fortums vattenkraftsportfölj. Du kommer i din roll som produktionsoptimerare att styra och övervaka ett antal vattenkraftanläggningar runt om i Sverige, och ingå i ett team som optimerar vår produktion. Det innefattar bland annat att göra simuleringar i vårt planeringsverktyg och leda elektriska kopplingar. Operativt arbete sker dygnet runt vilket gör att du kommer att arbeta dagar, nätter och helger enligt skiftschema.


Vi erbjuder dig

Vi ger dig ypperliga möjligheter att utvecklas inom vattenkraftproduktion, samt ger dig god förståelse för hur elsystemet i Norden är uppbyggt och fungerar. Du kommer i ditt arbete att jobba i nära kontakt med flertalet olika funktioner, allt från tekniker ute i fält till elhandlare vid skrivbordet bredvid. På arbetsplatsen, vid driftcentralen i Stockholm, kommer du att ha kollegor med stor variation i bakgrund och erfarenhet.


Dina kvalifikationer

Vi förväntar oss att du har examen på högskolenivå eller erfarenhet från branschen. Har du arbetat i fält med högspänningsanläggningar ser vi det som en fördel. Som person är du analytisk och driven och klarar av att fatta beslut under pressade situationer. Vidare är du ansvarsfull och har lätt att kommunicera med andra. Svenska och engelska, både skriftligt och muntligt är en förutsättning.


Intresserad?

Vid intresse skickar du in din ansökan genom vårt rekryteringsverktyg senast 7 april 2018. Rekrytering sker löpande. För mer information kontakta Yohanna Karnik, Manager Operation Sweden, +4670 571 72 81 eller yohanna.karnik@fortum.com

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att en säkerhetskontroll kommer att genomföras före anställning.

För kontakt med fackliga representanter vänligen ring +46 8 671 70 00.

Fortums Akademiker: Per Kenttä, Ledarna: Annika Wallblom-Norlund, Unionen: Robert Svensson.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom