Produktionsnära IT-tekniker

KLURIG PROBLEMLÖSARE & SJÄLVGÅENDE LAGSPELARE?
VI GILLAR DET MED DIG

Sandvik Mining and Rock Technology är en ledande leverantör av utrustning, verktyg, tjänster, support och tekniska lösningar inom gruv- och anläggningsindustrin och vår organisation är internationell med verksamheter och samarbetspartners spridda över alla kontinenter. Med kundfokus som ett av våra främsta ledord strävar vi efter att alltid uppfattas som det mest naturliga valet för våra kunder, och genom att erbjuda lösningar baserade på våra kunders behov bygger vi vår framgång.

Inom produktområde Rock Tools utvecklar, producerar och levererar vi verktygslösningar för gruvindustrin. Vi använder egna produktionsprocesser inom forskning och utveckling och vår produktionsenhet i Västberga ansvarar för den globala hårdmetallförsörjningen till övriga produktionsenheter inom affärsområdet. IT-avdelningen är ansvarig för drift och underhåll av IT-infrastruktur, applikationer och produktionssystem. Vi vill nu stärka upp vårt team med en produktionsnära IT-tekniker, en spännande möjlighet för dig som har ett högt eget driv och en vilja att utmanas och utvecklas i ditt arbete.

Den här tjänsten är placerad i Västberga, Stockholm, men du har ett nära samarbete med en kollega med motsvarande roll på vår enhet i Sandviken.

Arbetsuppgifter
Som produktionsnära IT-tekniker arbetar du självständigt och ansvarar för att implementera nya produktionssystem i nära samarbete med produktionstekniker, för att säkerställa att vi håller en fortsatt hög kvalitet. Du spelar en aktiv roll i systemintegrationer mellan produktionsceller, plattformar, OS, nätverk och applikationer, samtidigt som du genomför kapacitetsplanering och har ansvar över driften av våra interna system.

Vidare ingår ansvar för att utveckla och underhålla dokumentation av arbetsprocesser samt konfigurering och design av hård- och mjukvara. Utveckling av ny teknologi och utmärkt kundservice gör att vi får ett kvalitetssäkert kunskaps- och informationsflöde i verksamheten.

Din profil
Till den här tjänsten söker vi dig som tidigare har arbetat med produktionsnära IT, kanske har du en utbildning inom IT-teknik med fokus på produktionsnära IT, eller så har du fått motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet från process- eller produktionsrelaterade system och IT support, och du är en mycket van användare av XP, Windows 7, Windows 10, Windows Server (2008, 2012 och 2016). Erfarenhet av VMware och MS SQL-server är meriterande i den här tjänsten och då vi verkar i en global miljö kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en proaktiv problemlösare med fokus på kvalitet. Du använder din breda tekniska erfarenhet till att analysera, strukturera och utveckla ditt arbete för att ständigt ligga i framkant. Det är därför viktigt att du är självgående, initiativrik och bra på att ta eget ansvar över din arbetsvardag, samtidigt som du skapar goda, långsiktiga och förtroendeingivande affärsrelationer.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Ulf Källgren, rekryterande chef, 026-26 91 72
Lars Petersson, IT-specialist, 026-26 20 75

Fackliga kontaktpersoner:
Per Hedman, Unionen, 026-26 50 14
Rickard Andreasson, Akademikerföreningen, 026-26 51 83
Anders Svedlund, Ledarna, 026-26 23 41

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-02.
Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 355568.

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Ansvarig rekryterare
Eva Ferner

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.