Produktchef, lastbil

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en driven produktchef till vårt huvudkontor i Lindvreten. Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom lastbilspresales, affärsstöd och försäljning. Du kommer ingå i ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna. 

Avdelningen Produkter & Tjänster ansvarar för att svenska säljkåren har produktprogram och information för att stärka Scanias närvaro på den svenska marknaden. Vi ansvarar för konceptet ScaniaKomplett som 2017 hade ~700 beställningar av påbyggda chassier och omsatte ~1 000 MSEK. Vår organisation är i en utvecklingsfas och vi arbetar för att få fram helhetslösningar till våra kunder där vi kommer koppla ihop våra lastbilar med vår tjänsteportfölj för att skräddarsy kundlösningar med bästa totala driftekonomi. 

Dina arbetsuppgifter

Som Produktchef kommer du att vara expert för chassi, hytt, drivlina och påbyggnation. Du kommer vara ansvarig för att säljkåren har tillgång till all nödvändig kunskap som krävs för att vi ska lyckas med de applikationer du kommer få ansvar för på svensk marknad. Du kommer ansvara för att säljarna har rätt information i hela processen från kundbearbetning, offert till order. Du kommer i den här rollen ha daglig kontakt med säljkåren och leverantörer. 

Din profil

Du är driven, kommunikativ och har en god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har ett starkt produktintresse. Du känner ansvar och stor förmåga att prioritera. Du tycker det är självklart att arbeta i team och som person är du positiv med social kompetens. Då arbetet ibland är intensivt är det fördel om du är flexibel och klarar av jäktiga situationer och förmår att hantera flera saker i tät följd. 

Arbetet innefattar en del resande inom Sverige i och med att tjänsten innefattar att informera personal, leverantörer och kunder om produktnyheter på utbildningar, konferenser och marknadsaktiviteter.

Troligen har du tidigare varit produktchef el likande på Scania eller hos en påbyggare.

Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet/ Kunskap, färdigheter 

 • Kommersiell ådra med intresse att utveckla affären
 • Högskoleutbildning med inriktning teknik, logistik, ekonomi eller produktion
 • Alternativt erfarenhet från olika tjänster inom Scania
 • Social och retorisk förmåga
 • Ordningsam
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • God datakunskap
 •  

  Ytterligare information

  Tjänsten är en heltidstjänst. Placeringsort är Lindvreten, Stockholm. 

  Kontakt

  Robert Daudistel

  Chef Produktmarknadsföring

   tfn 010-7066110, robert.daudistel@scania.com eller

  Anna Carmo e Silva, Direktör Affärsstöd tfn 010-7086438, anna.carmoesilva@scania.com                       

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansökan senast 15/8.

  Urval och ev. kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.

  Välkommen med din ansökan!

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom