Produktägare till molntjänster och AI-lösningar

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en produktägare till molntjänster och AI-lösningar för mekaniker i Scanias verkstäder. I dagsläget används våra produkter och tjänster dygnet runt av mer än 15 000 servicetekniker som jobbar med att hålla mer än 700 000  Scaniafordon rullande världen över, så de kan leverera ”on time, all the time”

Du kommer jobba i nära samarbete med systemarkitekter, användbarhetsarkitekter och utvecklingsteamen för att skapa så mycket nytta som möjligt för våra användare. Vi arbetar med Scaled Agile, dvs flera team koordineras för att tillsammans leverera inkrement användarna. Därför kommer du ingå i ett produktägar-team.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer jobba i ett team men ha ett eget utpekad huvudansvarsområde. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Ha kontakt med olika stakeholders och föra dialog hur deras behov ska realiseras.
 • Driva refinement av behov för att utvecklingsteamen ska förstå vad som ska realiseras.
 • Prioritera produktbacklog för att maximera värde till kunder.
 • Vara med och ta fram roadmap för dina produktområden.
 • Din profil

  Vi tror att du är en person med högskoleutbildning inom IT som både tycker om att jobba med teknik och människor. Du behöver ha förståelse för hur vissa behov kräver komplexa tekniska lösningar och på ett pedagogiskt sätt guida alla inblandande så vi kommer framåt mot en lösning. Tidigare erfarenhet av IT-utveckling, AI och agila arbetssätt är meriterande. Du kommer jobba mycket med människor så det är viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa ditt ledarskap beroende på vad situationen kräver.

  Låter det intressant? Skicka in din ansökan idag eller hör av dig om du vill vet mer!

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Ytterligare information

  Kontakta Ola Ramström (Gruppchef YSPC): 08-553 527 74

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom