Produktägare inom Monitor & Control till Xylem

Vi söker en driven produktägare för området Monitor & Control till Xylem, som är inne i en spännande förändringsresa mot smartare produkter (uppkollade system). 

Vill du vara med och förflytta Xylem?

I din roll som produktägare kommer du att ha fullt ansvar för att kontinuerligt utveckla, förvalta och supporta befintliga produkter och tillbehör i alla tekniska aspekter. Produktsortimentet består av lösningar speciellt anpassade för att övervaka, styra och optimera driften av Xylems olika pumpar och mixrar. Du kommer i ett nära samarbete med produktchefer och Xylems internationella säljorganisation och tillsammans utveckla produktportföljen för att uppfylla marknadens behov.

Monitor & Control är en global organisation som består av ca 30 medarbetare och du rapporterar till Teknisk chef. Rollen är med placering i Sundbyberg och en del resor ingår i tjänsten.

I rollen ingår:

  • Produktägare för produktsortimentet inbyggda system.
  • Kravhantering, skriva och bedöma tekniska krav och testplaner.
  • Aktiv deltagare i utvecklingsprojekt.
  • Hantera tekniska förändringar och programuppdateringar.
  • Konfigurationshantering av hårdvara och mjukvara.
  • Aktivt hjälpa till med teknisk support i produktrelaterade frågor.
  • Ansvara för det tekniska innehållet i dokumentation.
  • I samarbete med den kommersiella Produktchefen utveckla och förbättra produktportföljen för framtida behov och krav.
  • Identifiera och driva förbättringar när det gäller processer relaterade till produktägande och ömsesidiga system och organisationer.


Erfarenhet, bakgrund och person

Vi söker dig som har en stor förståelse och ett brinnande intresse för de tekniska disciplinerna mjukvara och elektronik. Du har troligtvis arbetat framgångsrik som produktägare eller i en liknande tjänst med inbyggda system eller/och automation. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning. 

Vi vill att du är civilingenjör inom t ex elektroteknik, teknisk fysik eller maskinteknik och har goda kunskaper i både svenska och engelska, skriftligt och muntligt.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ha ett strukturerat arbetssätt. Som person är du målstyrd, utåtriktad och drivande, du vågar utmana traditionella metoder och nuläge i syfte att kontinuerligt förbättra processer samtidigt som du ser vikten av att samarbeta och vara lyhörd. Du har naturlig fallenhet för att bygga relationer vilket kommer också att vara en viktig faktor för din framgång. 

Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan!


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.