Produkt- och processingenjör till Advanced Industrial Engineering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 900 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter. Här finns nu möjligheten att jobba inom en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Scania är idag en del av Volkswagen Truck & Bus och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning inom segmentet för tunga transporter. För Scanias transmissionsmontering innebär detta samarbete initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt för både individ och företag.

Vill du arbeta med

hållbara och effektiva transportsystem

Till vår produktionstekniska organisation söker vi en ny medarbetare som erbjuds möjligheten att arbeta som Produkt och Processingenjör på våran grupp Advanced Industrial Engineering.

I arbetsuppgifterna ingår att:

Advanced Industrial Engineerings uppgift är att arbete med långsiktiga produktionstekniska utmaningar. Gruppen har ansvaret att blicka framåt, fördjupa sig och jobba med strategiska frågor såsom:

 • Produktionstekniska / industriella specialutredningar
 • Automation
 • Digitalisering
 • Monteringsexpertis
 • Framtida tekniker
 • Som Produkt och Processingejör arbetar du med att fördjupa dig i våra produkter och processer för att utifrån detta kunna krav ställa i våra produktutvecklingsprojekt. Du stötar våra lines-områden med expert kunskap i hur våra produkter fungerar och hur produktionen på bästa sätt kan säkerhetsställa rätt monteringskvalitet.

  Du blir en viktig del av Scania

  Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

  .

  Läs gärna mer om

  Produktion och logistik Scania Södertälje

  Har du den här bakgrunden?

  Tidigare erfarenhet av produktionstekniskt/produktteknisktarbete är ett krav och vi ser att du minst har nått nivå 1 i teknikerkarriären på Scania. Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Maskinteknik eller liknande som grund eller motsvarande kompetens utvecklad via arbetslivserfarenhet.

  Är det här du?

  Vi söker dig som är nyfiken, driven och positiv till att våga förbättra befintliga metoder och processer. God samarbetsförmåga och social kompetens är en självklarhet. Du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift. Att självständigt prioritera, planera och strukturera dina leveranser är en del i det dagliga arbetet.

   

  Ta reda på mer!

  För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl Lindquist (Gruppchef) tfn 08-553 81291

  Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betyhskopior och vara oss tillhanda senast den 12 augusti. Jobbid: 20181273.

  Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Produktion & Logistik och placerad på vår anläggning i Södertälje.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom