Processutvecklare till Stålverket

Sveriges häftigaste jobb inom metallurgi?! Outokumpu Stainless AB, Avesta Jernverk söker processutvecklare till Stålverket.Teknikavdelningen på Stålverket i Avesta arbetar med utveckling av stålverkets processer och produkter. Allt från råvaror, ljusbågsugn, konverter, skänkugn, stränggjutning samt slipning (varmslipning/kallslipning) av s.k. slabs. Avesta Jernverk profileras mer och mer mot produktion av specialstål, t.ex. rostfria duplexa stål. Våran nisch är tjocka och breda band. Många av våra produkter används i svåra korrosiva miljöer och kombinationen av hög hållfasthet och högt korrosionsmotstånd är attraktivt för våra kunder. Teknikavdelningen jobbar i nära samarbete med produktion och underhåll. Kontaktytor finns även mot företagets kvalitetsorganisation, marknadsavdelning samt med företagets FoU och externa institut. I dina arbetsuppgifter ingår det att utifrån stålverkets och Avesta Jernverks övergripande mål, planera och utföra process- och produktutveckling. Driva egna förbättringsprojekt eller driva/delta i förbättringsprojekt tillsammans med teknikavdelningen, FoU och produktionsorganisationen. Stötta den dagliga produktionen och att ansvara för, leda eller delta i investeringsprojekt samt vara stålverkets representant i externt forskningsarbete.Din profil

Vi söker dig som har förmågan att använda din teoretiska kunskap till ständiga förbättringar inom produktionsprocesserna och som på ett enkelt sätt kan överföra ny kunskap till övriga medarbetare i organisationen. Du är civilingenjör med inriktning mot metallurgi eller materialteknik eller motsvarande kompetens. Du har en förmåga att jobba strukturerat och uthålligt med utveckling och har god samarbets- och kommunikationsförmåga för att kunna åstadkomma kortsiktiga och långsiktiga resultat i samarbete med driftpersonal, underhåll och övriga kollegor/medarbetare. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering, registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 2017-08-20. Ytterligare information lämnas av Rekryteringskonsult Jan Johansson, tel 0733-512 702.


Kontaktperson(er)
Jan Johansson
0733512702

Angelica Carlsson
0733512704

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.