Processutvecklare till Scanias Motormontering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du utbildad högskole-/civilingenjör med intresse för teknik och ett produktionssystem i världsklass? Är du en person som tycker om utmaningar och brinner för utveckling? 

Scania Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias globala produktion. Vi är idag omkring 1000 personer och står framöver inför spännande utmaningar med introduktioner av nya motortyper. Vi är stolta över den senaste introduktionen av den nya lastbilsmodellen Scania Next Generation. Vi behöver bli fler och vi söker därför dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Som Processtekniker kommer du lära dig att skapa tekniska och utveckla tekniska lösningar för en konkurrenskraftig produktionsprocess som levererar Scanias motorer med rätt kvalitet i rätt tid. Du arbetar i ett antal projekt som kan innebära exempelvis:

 • Funktionsprover av motorer
 • Nyanskaffning och modifiering av produktionsutrustning.
 • Optimering av flöden.
 • Balansering av montage.
 • Du är en nyckelperson i den lokala ledningsgruppen där du kommer stödja och driva projekt mot ständiga förbättringar. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där det ingår att utveckla och optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet. Hos oss är det en självklarhet med en god gruppdynamik för att sprida och dela kunskaper mellan varandra.

  Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp och hjälper till att planera din introduktion. Teamet som du kommer tillhöra består idag av 10 st. processtekniker och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar med mig som chef.

  Du blir en viktig del av Scania -

  Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar \The Scania Way\ och grunden för Scanias företagskultur, läs mer om dem på vår hemsida

  Scanias kärnvärden

  .

  Din profil

  Jag söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med teknisk inriktning. Jag tror att du har erfarenhet av liknande tekniskt arbete eller är i början av din karriär. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara öppen och utåtriktad.

  Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du har ett drivande förhållningssätt och du är strukturerad. Du är även nyfiken på att lära dig nya saker och du är öppen för att saker kan förändras under projektens gång. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Därför är mångfald en självklarhet och något vi ser som gynnande för teamet och företaget. 

  Vi erbjuder

  Som Processtekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet.

  Ytterligare information

  Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Christian Thell (Gruppchef processteknik) tfn 08-553 893 13 

  Ansökan

  Din ansökan måste innehålla personligt brev, CV och betygskopior från din högskoleutbildning.

  Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom