Processingenjörer med material- och kemiteknisk bakgrund

Nu söker vi processingenjörer för tillverkningsprocesserna inom urankonvertering och bränslekutstillverkning till avdelningen för Tillverkningskvalitet på Bränslefabriken i Västerås!Hur ser din arbetsdag ut?

Enheten för Tillverkningskvalitet för urankonvertering och bränslekutstillverkning stödjer bränsletillverkningen med spetskompetens inom speciella processer inom områdena våtkemiska processer samt värmebehandling, plastisk bearbetning, ytbehandlingar, sintring mm. Processingenjören leder arbetet med att ta fram långsiktigt robusta och tillförlitliga tillverkningsprocesser. Arbetet rör främst vår egen tillverkning men vi är också involverade i arbeten och bedömningar gentemot våra leverantörer.

Ditt ansvarsområde är att identifiera, utföra och dokumentera utvecklings- och kvalificeringsarbeten för fabrikens tillverkningsprocesser av kärnbränsle, med tyngdpunkt på urankonvertering och bränslekutstillverkning. Du stödjer bränsletillverkningen i fabriken i deras processuppföljning, bedömer den tekniska statusen på tillverkningen och granskar produktionsstyrningsunderlag. Du tar fram förutsättningar och genomför processförsök i syfte att säkerställa god kapabilitet, förmedla förutsättningar till produktionspersonalen och vid behov utbilda berörd personal. I arbetet ingår även att för våra kunder och deras myndigheter kunna förklara och redogöra för arbetet och de tekniska övervägandena som ligger till grund för verksamhetens tillverkningsprocesser. Du kommer även att stötta den dagliga produktionen med problemlösning vid eventuella driftavvikelser.

Vem trivs här?

Du har Civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning inom t ex material-, kemi-, bergs- eller maskinteknik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet. Du har några års arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin, gärna inom pulvermetallurgi, materialkemi och våtkemiska processer. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda såväl muntligen som skriftligen. Erfarenhet från kärnkraftsindustrin är meriterande.

Vi fäster även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett genuint intresse för tillverkning och dess processer liksom för att kontinuerligt utveckla såväl tekniska lösningar som den egna yrkesrollen. Du besitter en god förmåga att konstruktivt granska och värdera förutsättningar för och resultat från tillverkning samt har en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och föreslå lösningar. Du trivs i teamarbete och har en god kommunikativ förmåga. Andra uppfattar dig som förtroendeingivande och du har förmågan att sälja in idéer och lösningar till organisationen. Rollen innebär även en del självständigt arbete och här kommer din goda planeringsförmåga och resultatinriktning till användning.

Intresserad?

Visst låter det spännande? Sök snarast och senast 4 mars 2018, eftersom vi arbetar med löpande urval. Kom ihåg att till din ansökan bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar om vad som lockar med tjänsten och varför just du är rätt person. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Matsson på telefon 020-15 18 18.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark, ett ledande internationellt rekryteringsföretag som finns på 14 orter med drygt 50 seniora konsulter i Sverige. Vi rekryterar top management, chefer och specialister till såväl privat som offentlig sektor. Vi har verksamhet i 13 länder och grundades 1980. Badenoch & Clark ingår i Adecco group, ett Fortune 500-bolag.

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.