Presalesansvarig, buss

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi på Scania Sverige fortsätter vår resa för att få till en bättre support till våra säljare och en del av denna transformation är att lastbilar, bussar och tjänster kommer att supporteras från en gemensam organisation. Vi utökar därför vår support från lastbil till att inkludera buss.

Produkter & Tjänster, inom Scania Sverige är ansvariga för produktstrategi och tjänsteutbud. Vårt mål är att det ska vara lätt för vår säljorganisation att sälja rätt produkter och tjänster enligt kundens önskemål. Till avdelningen söker vi en person som kommer ansvara för att stötta bussförsäljningsorganisationen med presales. Det är en spännande uppgift med både bredd och djup. Vi kommer kunna ta det bästa från både lastbil och buss för att kunna bygga en professionel busspresales-funktion. Är du sugen på ett rolig tjänst, där man arbetar i framkant?

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Hålla svenska bussproduktprogrammet uppdaterat
 • Paketera produktprogrammet
 • Kunna supporta säljkåren i produkttekniska frågor
 • Sätta systemstrukturen för säljsystemet
 • Utifrån detta vara teknisk expert och försäljningsingenjör. Arbetet innebär många samarbetsytor så som orderfunktion, försäljningsorganisation men även med våra kunder och distributörer. Tjänsten innebär ett operativt ansvar såväl som ansvar för att förvalta och utveckla den process du arbetar i.

  Är det här du? 

  Vi söker Dig som har sinne för ordning och har bussbakgrund från Scania eller bussmarknad. Du har helst högskoleutbildning och är strukturad samt noggrann. Du förväntas ta en aktiv roll i att utveckla vårt arbetssätt och förbättra våra flöden. För detta ser vi att du är analytisk och har förmågan att se helhet, har en stark initiativförmåga och ser flexibilitet som en självklarhet.

  Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Stockholm, Lindvreten.

  För mer information kontakta gärna

  Robert Daudistel,

  Chef Produktmarknadsföring

   tfn 010-7066110, robert.daudistel@scania.com eller

  Anna Carmo e Silva,

  Direktör Affärsstöd

   tfn 010-7086438, anna.carmoesilva@scania.com                      

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom