Motorkalibrerare, Scania Engines

Scania Engines anpassar Scanias grundmotor för användning i industri- och marinapplikationer så som hjullastare, stenkrossar, generatoraggregat och yrkessjöfart.

Vi är inne i en mycket spännande period, där vi växlar upp arbetet för lågemissionsmotorer med avancerad avgasefterbehandling parallellt med arbetet för alternativa bränslen. Vi står inför stora utmaningar med vår utvecklingsroadmap samt det kontinuerliga utvecklingsarbetet med kundanpassade lösningar.

På Scania Engines utvecklingsavdelning ansvarar vi för all utveckling av motorer till Industrimotorer, militärapplikationer, marinmotorer samt motorer för kraftgenerering. Ansvaret omfattar mekaniska komponenter för motor, kylsystem inloppssytem, avgasefterbehandling, elektronik, mjukvara och kalibrering, Klassning och Certifiertifiering samt Produktvård och förutveckling. Vi utför arbetet med egna resurser samt genom finansierade uppdrag till övriga R&D – organisation.

Performance and Calibration ansvarar för kalibrering, prestanda och emissionsuppfyllnad på alla separatsålda Scaniamotorer. Gruppen består av 16 personer som alla brinner för motorer.

Gruppen genomför motorkalibreringar och prestandaprov för att möta både våra kunders krav och gällande emissionslagstiftningar. Motorerna vi utvecklar hamnar i slutändan i många olika typer av installationer.

Vi söker nu en ny medarbetare för att förstärka gruppen då vår verksamhet växer.


Arbetsuppgifter

Som kalibrerare ansvarar du för att motorspecifika kalibreringar optimeras mot företagets uppsatta egenskapsmål för de motortyper vi arbetar med. I arbetet måste hänsyn tas till avgasemissioner, prestanda, bränsleförbrukning och diagnos.

Du kommer främst att arbeta i Scanias eget motorstyrsystem med att ta fram nästa generations industrimotorer. Kalibreringen genomförs till största del i våra motorprovceller, men även till viss del i fordon eller specialriggar. Viss kalibreringsjustering/mätning i kundprototyper (fältprover) förekommer.


Personliga egenskaper och kunskapskrav

Vi söker dig som har teknisk utbildning på högskolenivå alternativt har förvärvat motsvarade kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Datorvana är ett krav.

Du bör ha kalibrer erfarenhet och kunskap om moderna motorstyrsystem, givetvis helst Scanias motorstyrsystem. Du ska ha goda motorkunskaper i teori och praktik. Som person är du drivande och initiativrik. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och kan driva flera frågeställningar parallellt.


Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.


Ytterligare information

Kontakta gärna Mark Scott, Head of Perfomance and Calibration, tfn 08-553 832 51.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.