Modell- och verktygsutvecklare av komplexa fysiksystem

Vill du utveckla modeller och verktyg för att simulera komplexa system? Vill du jobba med verkligt utmanande uppgifter med möjligheten att bidra till Sveriges säkerhet? Vi söker dig som kan ta fram det relevanta i en problemställning och skapa högkvalitativ programvara för att lösa svåra problem.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar modellering av fysiken i komplexa vapensystem med inslag av exempelvis flygmekanik, aerodynamik och elektromagnetism, tillsammans med experter inom olika områden. I modellerna ingår ofta algoritmer från reglerteori, optimering, signalbehandling och systemteori. Modellerna implementeras i C++ och andra högnivåspråk och integreras med andra modeller, ramverk och användargränssnitt till flertalet domänspecifika simuleringsmiljöer. Dessa används vid analys, värdering och även taktisk träning på systemnivå framförallt för luft- och markstrid.

Den stora utmaningen ligger oftast i att beskriva de viktigaste och mest relevanta egenskaperna med hjälp av modellering och att omsätta detta i effektiv och robust programvara. Utvecklingen är ett lagarbete som innefattar många olika kunskapsfält och spetskompetenser.

Din profil
För befattningen krävs akademisk examen motsvarande lägst civilingenjör eller motsvarande inom något relevant fysikområde samt djup kunskap om och gedigen erfarenhet av programmering i modern C++. Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Praktisk erfarenhet av objektorienterad programmering av större system eller av vetenskaplig/teknisk beräkningsprogramvara inom Linuxmiljö ses som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av implementering av numeriska algoritmer, prestandaoptimering och parallellprogrammering.

Det är meriterande att du har erfarenhet av testning, dokumentation och kravhantering inom mjukvaruutveckling samt kunskaper inom OpenGL, Qt, CMake, Eclipse och XML.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som arbetar bra med andra människor. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare.

Vi erbjuder
Att arbeta på FOI är omväxlande. Vi drivs av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning, utredning och analys inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö, vara jämställd och ser gärna sökande från hela könsspektret. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. FOI tillämpar individuell lönesättning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel.

Vill du veta mer om avdelningen FOI Försvars- och säkerhetssystemför kan du gå in på: https://foi.se/om-foi/organisation/avdelningar/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?

Du är välkommen med frågor till Marlene Johansson, enhetschef för enheten Systemteknik. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 8 april 2018. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom