Mjukvaruutvecklare i .Net

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. 

Uppdraget och tjänsten

Vill du jobba med att utveckla spännande mjukvara för verktygstöd som kan uppdatera, konfigurera och kvalitetssäkra elsystemet i Scanias produkter?

Då är du välkommen till gruppen ”Quality Assurance & Information Framework” (EPSA).

Gruppen består idag av 8 utvecklare och 2 arkitekter samt chef och som alla bidrar till en kreativ arbetsmiljö där vi utvecklar och coachar varandra mot nya mål.

Vi är en viktig del i Scanias utvecklingsprojekt med uppdraget att säkerställa att ECU-system i Scanias elsystem kan hanteras med avseende på att uppdatera och konfigurera inbyggd mjukvara.

Vårt verktygsstöd används i flera delar av utvecklingsprocessen och av många utvecklingsingenjörer inom forskning & utveckling (R&D) som jobbar tidigt i utvecklingsprojekten. Samt även för att kvalitetssäkra elsystemet i nya produkter som produceras i Scanias produktionsanläggningar.

Vår grupp är en av flera i en organisation som jobbar med fokus att skapa en sammanhängande verktygskedja med ett genomtänkt informationsramverk som möjliggör ett fortsatt effektivt utvecklingsarbete på Scania.

Vi jobbar med kontinuerlig kompetensutveckling i teamet och varierade arbetsuppgifter som gör att kunskapsnivåer ökar och byggs på över tid. Det är viktigt för att vi ska lyckas bygga robusta, tillförlitliga och konkurrenskraftiga produkter och verktyg som håller i framtiden. Som utvecklare blir du en viktig del i teamet och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som är vana vid att jobba agilt i sprintar (SCRUM) och som har många och nära kontakter med våra kunder som är kravställare.

Vår utvecklingsmiljö idag är Visual Studio .Net och med JIRA för ärendehantering och Perforce för versionshantering av vår källkod samt Jenkins som stöd i byggmiljön.

Du kommer vara del av ett mycket kompetent och team som jobbar dels med att utveckla nytt verktygsstöd men också med underhåll på redan existerande delsystem och verktyg.

Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsmiljö där du har stora möjligheter att påverka våra egna processer och hur vi arbetar via vårt förbättringsarbete.

Du blir en viktig medspelare i vårt fortsatta arbete med att skapa bättre verktygstöd för att möta Scanias framtida behov.

Din profil

Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens inom området. Du är intresserad av mjukvaruarkitektur och hur IT kan påverka våra produkter.

Du tycker om att jobba iterativt med direktkontakter mot kunder och kollegor och är skicklig på att kommunicera och därmed skapa god förståelse som grund för att skapa verklig nytta.

Vi söker dig med god erfarenhet av att utveckla .NET applikationer, anpassade för såväl lokala PC-klienter (t.ex. WinForms, WPF) som för webben (t.ex. ASP.NET MVC5, Bootstrap), samt även databaser (SQL, NoSQL) och webbtjänster (WCF,  REST, SOAP).

Det är meriterande om du jobbat med kvalitetssäkring och testdriven utveckling, samt även utveckling av molntjänster via AWS (Amazon Web Services).

Goda kunskaper i både engelska och svenska, skriftligt och muntligt är ett krav för tjänsten.

För ytterligare information

Kontakta gärna Gunnar Robertsson, gruppchef, +46 (0)8 553 510 74, eller

Marcus Johansson, teamledare SPCT, +46 (0)8 553 853 76. 

Ansökan

Sök via vår hemsida HR InLine/Jobbsök på Scania senast den 21 augusti. Jobbid 20181212.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.

Eftersom vi väljer att publicera denna tjänst nära inpå Scania semesterperiod så är det viktigt att du är medveten om att vår urvalsprocess kommer att starta efter semesterperiodens slut omkring den 21:a augusti. Intervjuer kommer att ske löpande därefter.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom