Mjukvaruutvecklare

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Söker du nya utmaningar? Gillar du programmering och problemlösning? Om du trivs i en arbetsmiljö där du får ta stort eget ansvar samt utmana gårdagens sätt att arbeta för att lösa morgondagens problem så är du kanske rätt person för att utveckla mjukvara för Scanias egenutvecklade styrsystem.

I transformationen från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta, hållbara transportlösningar och autonoma fordon har vår grupp ett stort ansvar med många spännande och roliga utmaningar. Vi utvecklar applikationsplattformen till flera av fordonets centrala styrenheter och har en mycket viktig roll för att driva utvecklingen framåt.

Vi erbjuder möjligheten att få jobba med nya lösningar och möjlighet att påverka framtiden.

Vi jobbar agilt och vi har en god stämning i gruppen där vi är öppna och lär av varandra. Det är viktigt att du trivs i en miljö som präglas av samarbete och vilja att driva utvecklingen framåt, att alltid fundera på vad du kan göra för att hela tiden förbättra vårt sätt att jobba och kvaliteten i våra leveranser.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara med och utveckla applikationsplattformen som består av middleware, kodgenereringsverktyg, modultestramverk och byggmiljö. Du kommer även att jobba med mjukvaruarkitektur samt delta i arbetet med våra kvalitetsmetoder, processer och leveransmetoder. Vi erbjuder utmanande uppgifter samt hög teknisk nivå på jobbet.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom datateknik eller motsvarande. Goda kunskaper i C/C++, gärna inom inbyggda system, är ett krav. Har du erfarenhet av ARM, Linux, QNX, CAN, Ethernet och Python är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, ansvarskännande och aktivt söker efter information som du delar med dig av inom gruppen. Du har en positiv attityd och tycker att det är stimulerande med många kontaktytor.

Du kommunicerar flytande på svenska och engelska såväl i tal som skrift.

För mer information

Kontakta Johan Marnetoft, gruppchef, 08-55354095

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom