Miljöingenjör till Forsmarks Kraftgrupp

Är du intresserad av ett utvecklande och engagerande arbete med stor möjlighet att påverka – Då är det dig vi söker!

Skyddsavdelningen inom Forsmarks Kraftgrupp söker en kompetent och engagerad Miljöingenjör som vill vara med och bidra till att vidareutveckla Forsmarks miljöarbete.

Inom avdelningen finns tre enheter – Miljö & Arbetsmiljö, Anläggningsskydd & Bevakning samt Operativt strålskydd. Enheten Miljö & Arbetsmiljö består idag av ett härligt team med hög kompetens och stort engagemang inom våra professioner yttre miljö, arbetsmiljö, elsäkerhet, personlig skyddsutrustning och transport av farligt gods.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får vara med och påverka, utveckla, bygga relationer och nätverk samt samverka med medarbetare på alla nivåer, myndigheter, institutioner och motsvarande kollegor på Ringhals och Vattenfalls övriga verksamheter. Du får ett omväxlande arbete där du kommer att driva många olika typer av miljöfrågor.
 

Ditt ansvar som miljöingenjör

Du kommer att tillsammans med vår andra miljöingenjör vara ett stöd till Forsmarks organisation i yttre miljöfrågor.  Miljöingenjören arbetar med konventionella miljöfrågor och har ett nära samarbete med avdelningen som ansvarar för de radiologiska miljöfrågorna. Tjänsten innebär bland annat att utveckla och underhålla vårt ledningssystem enligt kraven i ISO 14001:2015, samordna externa revisioner, bevaka uppfyllande av legala krav, vår miljödom, övriga tillstånd samt förändringar i lagstiftningen inom området och implementera dessa i verksamheten.  Rollen omfattar också täta kontakter med tillsynsmyndighet samt även sammanställning av miljörapporter, egenkontroll, övervakningsplan för utsläpp av koldioxid och handel med utsläppsrätter, anmälningar vid förändringar av verksamheten, framtagning av underlag och medverka vid ledningens genomgång.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad och analytisk, vidare är du drivande och initiativrik samt har en förmåga att fatta egna beslut. Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt inom industri eller myndighet. Du har mycket god kunskap om lagar och krav inom området samt kraven i ISO 14001, du har också vana att hantera myndighetskontakter.

För dig är en viktig drivkraft att utveckla verksamheten mot ständiga förbättringar och uppsatta mål.

Förutom dina tidigare kunskaper och erfarenheter kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet leda projekt. Har du också erfarenhet av att leda andra ses det som meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

 

Vi erbjuder dig

Vi värnar om en god arbetsmiljö där medarbetare får möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö som präglas av säkerhet, kvalitet och spännande teknik. Vi står inför spännande förändringar som ger möjligheter att få vara med och påverka under vägen mot framgång.

 

Välkommen med din ansökan senast den 3 december 2017 https://intranet.vattenfall.com/sv/my-workplace/employment/job-search/


Sök redan idag!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


I din ansökan får du gärna svara på följande frågor:


  • Varför söker du den här tjänsten?

  • Vad gör dig perfekt för just den här tjänsten?

 

För ytterligare information


Om tjänsten – Rekryterande chef Kerstin Rodell Lundgren 072-7455440


Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Marie Hellmark, 070-5379859


Fackliga representanter


Akademikerna – Hans Lindqvist & Ellen Andersson
Ledarna – Christer Gustafsson

SEKO – Ingemar Eriksson,
Unionen – Lars-Göran Persson
Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan! 


Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomförs.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.