Metodingenjör – Skärande verktyg inom Produktionsteknik

Vill du vara med och effektivisera / designa dagens och framtidens tillverkningssystem? Vid Scanias motortillverkning i Södertälje tillverkas smides och gjutjärnskomponenter till Scanias motorprogram. Huvudprocesserna är gjutning, skärande bearbetning, härdning och kvalitetskontroll. Inom avdelningen för produktionsteknik finns en specialistgrupp med ansvar för att optimera och utveckla tillverkningsmetoder för motorartiklar. Vi söker nu en medarbetare med stort intresse för skärande bearbetning, skärverktyg och NC-programmering och som vill utvecklas till specialist. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för att optimera och analysera verktyg och processer inom skärande bearbetning. Ditt uppdrag består av att arbeta strategiskt med nuvarande och framtida tillverkningsmetoder och processer.

Dina arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet kommer du att samordna, stödja och driva förbättringsarbete inom skärande bearbetning. Förbättringsarbetet består i att planera, ta fram förslag på metodkoncept inom skärande bearbetning, genomföra, följa upp och analysera resultat.

I utvecklingsarbetet har du ansvaret att projektleda och genomföra metodutredningar.

Det innebär ofta att ta fram förslag av bearbetningsmetod för skärande verktyg. Föreslå val av skärdata, hållarsystem och verktygshanteringssystem. För att lyckas som projektledare behöver du ha förmågan att kritiskt granska och utvärdera bearbetningsförslag oftast från verktygsleverantörer till Scania.

Utvecklingsarbetet sker i samarbete med både interna och externa aktörer.

I rollen har du kontakt med forskningsvärlden där du på nära håll får följa framtida

utveckling och forskning inom området skärande bearbetning.

För att lyckas i rollen måste du kunna jobba i nära samarbete med beredare, produktionstekniker, verkstadstekniker, högskolor och verktygsleverantörer samt andra globalt tillverkande enheter inom Scania.

Din profil

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för tillverkningsteknik, erfarenhet och kunskap inom skärande bearbetning. Meriterande studiebakgrund är högskoleingenjör, civilingenjör med inriktning mot tillverkningsteknik, maskinkonstruktion, maskinteknik, materialvetenskap eller motsvarande flerårig arbetslivserfarenhet.

Du har god analytisk förmåga, arbetar strukturerat samt dokumenterar och kommunicera ditt arbete. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är goda kunskaper inom ritningsläsning, statistiska metoder och processtyrning.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:Jonas Ahlkvist, (Group Manager Industrial engineering Projects and Coordination)  08-553 826 78

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag. Urval kan ske löpande under ansökningstiden.  Välkommen med din ansökan!

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS!

Ange Scanias

Job Id 20176525

i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.