Mekatronikingenjör Fjärrstyrda Robotar Husqvarna Construct. i Göteborg

Är du en ingenjör inriktad på mekatronik som vill få möjlighet att arbeta med en unik produkt, från idé och konstruktion till slutkund? Då har vi en spännande möjlighet för dig. Husqvarna Construction i Jonsered erbjuder en tekniskt bred tjänst med varierande arbetsuppgifter inom områdena styrsystem, el och hydraulik.

Till vårt erfarna R&D-team, som varit med och utvecklat våra eldrivna demoleringsrobotar från grunden, söker vi nu ytterligare en Mekatronikkonstruktör med placering i Jonsered strax utanför Göteborg. Arbetet är tekniskt brett med många kontaktytor och du kommer att få en unik möjlighet att arbeta med hela produktens livscykel och få kunskap om komplett maskin, användaren och applikationen. Du får vara med och utvärdera lösningar och provköra maskiner och kommer att ha ett nära samarbete med leverantörer, inköp och övriga R&D-funktioner såsom elektronik- och mjukvarugruppen. Du trivs med att snabbt tillgodogöra dig ny kunskap och analysera, tolka, dra slutsatser och implementera lösningar inom ett brett teknikområde.

 

I dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att ingå:

Konstruktion av roboten

Skriva specifikationer inom mjukvaru- och elektronik på systemnivå

Skriva specifikationer för hydraulsystemen och diskutera bästa lösningen med olika leverantörer

Ta fram hårdvaru- och mjukvarulösningar för uppkopplade maskiner

Komponentval inom el och hydraulik från idé och konstruktion till slutkund

Ha ett nära samarbete med inköpsfunktion och övriga R&D-funktioner såsom elektronik- och mjukvarugruppen

Se filmen om våra Fjärrstyrda robotar här: https://youtu.be/Z_A9PFhJsOQ

 

Kvalifikationer:

Du är Civil- eller högskoleingenjör, troligtvis med inriktning mekatronik eller motsvarande och har några års erfarenhet av arbete med att konstruera maskiner innehållande el, styrsystem och hydraulik. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Har du dessutom kunskaper i CATIA V5, PDM-systemet Smart-team och erfarenhet av teknisk projektledning, ser vi det som ett plus.

För att lyckas i tjänsten har du ett starkt driv och är resultatorienterad. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt, är det nödvändigt att du är duktig på att kommunicera, samarbeta och att du är lyhörd för andras åsikter och önskemål. Du sätter ett värde i att vara kreativ och strukturerad och har även förmåga att inspirera och motivera dina kollegor.

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta med framtida utvecklingsfrågor och en bra plattform för personlig och yrkesmässig utveckling i ett internationellt perspektiv. Husqvarna Construction Products är en del av Husqvarna Group och är ett världsledande företag inom byggnadsindustrin. Husqvarna Construction har det lilla företagets fördelar där det är lätt att bli hörd och påverka men som drar nytta av det stora företaget fördelar och muskler som t.ex. stöttning från central Design- och Certifieringsavdelningen, arbetsmetoder och system.

Sista ansökningsdag: 2018-01-21, urvalsarbetet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare

Information och Ansökan: I denna rekrytering samarbetar Husqvarna Construction Products AB med Dfind Science & Engineering. För mer information kontakta Rekryterare Susanne Lindman, 072-988 94 29, susanne.lindman@dfind.se. Välkommen att ladda upp din ansökan via www.dfind.se/science-engineering.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.