Medicinteknisk Ingenjör

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Våra två sjukhus är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 270 000 invånare. Patientbreden gör arbetet spännande och varierande. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. I NU-sjukvården har du det mesta inom räckhåll. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Medicinsk Teknik (MT) förvaltar den medicintekniska utrustningen inom NU-sjukvården.
Vi utför leverans- och säkerhetskontroller samt service och underhåll på medicintekniska produkter.
Vårt arbete spänner över ett brett teknologiskt område från elektronik, datorer/nätverk och gasteknik till mekaniska system. Våra kunder är NÄL, Uddevalla sjukhus samt privata sjukhus, primärvård och
företagshälsovård i vår region.

Vi söker nu en medicinteknisk ingenjör med placering i Uddevalla.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av avhjälpande- och förebyggande underhåll, kontroll och driftsättning av nyanskaffad utrustning. 


Tjänsten innebär bland annat arbete på operationsavdelningarna, service till primärvården men utrustning inom andra områden kommer också att bli aktuellt. 

Tjänstens innehåll kommer att utarbetas i samråd med den som erbjuds tjänsten, utifrån kompetens och verksamhetens behov.

Du ska bidra till att utrustningens driftsäkerhet upprätthålls samt till en kostnadseffektiv apparatanvändning.

Du kommer att medverka vid upphandlingar, planering av ny- och ombyggnad, tekniska utredningar och rapporter gällande medicinteknisk utrustning och system.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att bevaka vad myndigheter, tillverkare och standarder föreskriver eller 
rekommenderar om användning och underhåll av patientnära utrustningar.

Arbetsuppgifterna sker ofta i nära samarbete med olika yrkeskategorier inom sjukhuset, regionen och
 externa leverantörer.


Kvalifikationer  


Högskoleingenjör/gymnasieingenjör (helst inriktning elektronik/medicinsk teknik) eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

B-körkort är ett krav, p.g.a verksamhetens geografiska spridning.

Erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik är meriterande, liksom kunskap om teknikadministration, underhållsplanering och upphandling.

Du bör ha praktisk erfarenhet av service- och underhållsarbete på avancerad teknisk utrustning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. 
Vi värdesätter att du är noggrann, ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi ser att du alltid sätter patientens säkerhet i centrum. Som vår blivande medarbetare har du visioner för framtiden och kan planera arbetet både lång- och kortsiktigt. Du är kreativ och vill bidra till att effektivisera vårt dagliga arbete.

Du är utåtriktad och har lätt att kommunicera både verbalt och i skrift framförallt på svenska. 
Teknisk dokumentation och servicekurser är ofta på engelska och därför krävs goda kunskaper även i detta språk.


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.