Mechanical Design Engineer BIW

Nu söker vi en konstruktionsingenjör inom mekanik till gruppen ”Product Introductions Cab Body”. Tjänsten är baserad i Oskarshamn på Tekniskt Centrum. Organisationen arbetar tätt ihop med konstruktion och produktion, för att anpassa produkterna till Scanias produktionsprocesser. Du kommer tillhöra teamet som jobbar för våra karossverkstäder globalt.

Arbetsuppgifter

 • Representera produktion i produktutvecklingsarbetet av hyttstomme globalt i PD-processen (produktintroduktionsprocessen) gällande nya produktintroduktioner för hyttstomme, för att säkerställa hyttstommens producerbarhet.
 • Tillsammans med specialist på området säkra att produktionsutrustningen för våra karossverkstäder globalt designas för att möta produktens kvalitetskrav, ergonomi, cykeltid, säkerhet mm. Arbetet drivs oftast i projektform i global miljö med internationella samarbetspartners/leverantörer.
 • Ge förslag på process och produktförbättringar globalt.
 • Säkra att produkt och process är optimala till våra karossverkstäder globalt.
 • Jobba tvärfunktionellt, både internt och externt med mekanisk design.
 • Din profil

  Du är social, strukturerad, innovation och kreativ. Självklart är du noggrann samt har en god förmåga att koordinera, samarbeta och analysera. Du har erfarenhet och kunskap i att jobba i 3D miljö.

  Du bör ha minst 3 års högskolestudier, gärna med maskin eller mekanisk design/konstruktions- inriktning. Ett antal år med relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

  Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av Catia V5 samt Enovia, förståelse för Scanias tvärfunktionella arbetssätt, produktkunskap om Scanias hyttstomme samt kunskap om fixturkonstruktion och referenspunktsystem.

  Ytterligare information

  Har du frågor, kontakta gärna Henrik Carlsson tfn +46700860590 eller HR Elena Grkovska tfn. +46700883016.

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande.

  Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2018.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.