Mättekniker sökes till Scania Oskarshamn

Gillar du problemlösning och att jobba med kvalité? Är du lösningsorienterad och har ett stort tekniskt intresse? Då kanske du är den vi söker!

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och vi ansvarar för hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av:  Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad med Logistik.

Scania Oskarshamn är världens modernaste hyttfabrik, i enbart Karossverkstaden finns det 288 högteknologiska och intelligenta robotar. Scania har använt den allra senaste tekniken och mycket har automatiserats i syfte att producera premiumprodukter i en ergonomisk arbetsmiljö och med hög kvalité. Den nya hyttfabriken i Oskarshamn är en mycket stor investering för Scania och utgör ett viktigt steg i företagets framtid och historia.

Om tjänsten:

I tjänsten som mättekniker arbetar du som stödfunktion till produktionen och i rollen ingår mättekniska och analyserande uppgifter. Du ansvarar för att utföra kontroller på artiklar och maskinutrustning och för att genomföra analyser. I rollen ingår även att aktivt arbeta med problemlösning tillsammans med produktionen och att komma med förbättringsförslag. Att ta fram mätinstruktioner och standarder, programmera mätmaskiner och att utvärdera resultat är också en del i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

Du har en teknisk utbildningsbakgrund, gärna på universitet/högskolenivå eller har förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter på annat sätt. Du har känsla för mätteknik och kvalité och vi ser gärna att du har jobbat med detta tidigare.

Det är ett krav att du har erfarenhet av mätprogram och arbete med mätsystem. Du bör ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket samt i MC Office.

Specifik kompetens:

Ritningsläsning, RPS system (form och läge), Catia, PC Demis,

PolyWorks är nödvändiga för rollen. Extra meriterande är kunnande i  GOM och Q-DAS.

Vi fäster även stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som person är ansvarstagande, flexibel, strukturerad och noggrann. Vidare är du analytisk, kvalitetsmedveten, har problemlösningsförmåga och har ett stort intresse för teknik. Du bör också vara serviceinriktad, lyhörd och ha god kommunikativ förmåga men du uppskattar även att arbeta självständigt och har förmågan att ta egna initiativ.

Ansökan:

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Eftersom vi på Scania har semesterstängt under v 29 – 32 som kommer inte din ansökan att kunna behandlas förrän vi är tillbaka v 33.

Sista ansökningsdag är 20 augusti.

Om du har frågor, kan du höra av dig till Ulrik Lindgren tel 0491- 765322 under v 33.

                                                                                                                  

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.