Mättekniker – motor

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Har du erfarenhet från ett mätrum och analytisk felsökning? Jobbar du idag med CAD underlag och CAD modeller? Vill du vara delaktig i att göra Scanias motorer bättre?

Då kan du bli vår nästa arbetskamrat!

Som mättekniker – motor kommer du att arbeta inom motorutvecklings rödpils-organisation, som en del av motorbolagets kvalitetssäkring. Vår grupp jobbar med analys av motorkomponenter. Vi arbetar i huvudsak med mätmaskin/-arm men även med analoga mätdon.

På uppdrag av våra interna kunder och från fält söker du orsaken till varför motorartiklar inte uppfyller kundens förväntningar. Dina arbetsuppgifter innefattar framtagning av mätstrategier, skapande av mätprogram och analys av mätdata för återkoppling till våra kunder. I vår grupp finns kunskap och resurser som kompletterar din analytiska och mättekniska kunskap.

Du kommer att arbeta tvärfunktionellt och ha kontakt med många olika funktioner inom R&D, produktion och servicemarknad. Även kontakt med leverantörer förekommer.

Du har servicekänsla för vår kund. Du är nyfiken på olika tekniska problem och brinner för att hitta rotorsaken och lösningen till problem. För att kunna vara framgångsrik måste du vara en analytisk problemlösare och kunna visualisera hur du ska forma uppdraget, vara kvalitetsmedveten och noggrann samt ha social kompetens. Att presentera ditt resultat för andra känns naturligt för dig.

Din utbildningsbakgrund är teknisk, gärna högskoleingenjör med inriktning mot mätområdet. Du har känsla för mätteknik och kvalité och vi ser gärna att du har jobbat med detta tidigare. En fördel är om du har motorkunskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mätprogram och arbete med mätsystem, vi använder Catia V5, PC-DMIS, FRAS och MS-office paketet. Du kan ritningsläsning och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta Magnus Carlsson, gruppchef, 08-553 860 97.

Välkommen att söka via vår hemsida HR InLine/Jobbsök på Scania, senast den 30 juni. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Jobbid 20184455.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom