Mätingenjörer

På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.

Inom Teknikfunktionen har vi ett teknikintresserat team på sju personer som ansvarar för utveckling och industrialisering av mätmetoder för nya produkter och produktionssupport samt ser till att mätmetoder och mätteknik för skärtillverkning globalt är uppdaterade. Vi arbetar ständigt med att utvärdera och förbättra våra metoder och system för att kunna investera i ny teknologi för mätning och hantering av mätdata. Teamet har varierande bakgrund med både gymnasie- och högskolekompetens och söker nu fler drivna ingenjörer som vill  vara med och utveckla våra metoder, driva projekt och påverka sin arbetssituation. 

Arbetsuppgifter

Hos oss har du en mycket varierande roll där du arbetar med såväl kvalitetsmätning som verksamhetsutveckling,  du leder projekt med eget ansvar och samarbetar i stor utsträckning med våra R&D avdelningar i Sandviken och Västberga. Som mätingenjör i våra projekt ansvarar du för mätkompetens och samordnar mätteknik och automation , samt säkerställer att relevanta mätmetoder och teknik beaktas vid introduktion av nya produkter och processer. Du säkrar att datainsamling och lagring sker i enlighet med våra fastlagda rutiner, och du utvecklar, implementerar och dokumenterar mätmetoder. Du säkerställer även kvaliteten på mätresultat genom genomförande och rapportering av mätsystemanalyser och verifiering av använda mätmetoder.

För att utveckla vår verksamhet  upprättar du  kravspecifikationer för metoder, maskiner och processer och säkerställer leverans utifrån uppsatta krav. Du uppdaterar och skapar nya, samt reviderar befintliga, processföreskrifter och instruktioner   ansvarar för applikationer och databaser  samt utbildar kollegor inom den egna och andra produktionsenheter i metoder och hantering av mätmaskiner.

Du bevakar utvecklingen inom mätteknik och driver införandet av ny teknik och metodik inom vår verksamhet och andra produktionsenheter, och genomför behovsanalyser för beställningar och leveransbevakningar. Avslutningsvis deltar du aktivt i att utarbeta och genomföra förslag till kvalitets- och produktionstekniska förbättringar inom ditt område, och bidrar som teknisk resurs för både Sandvik Coromant och affärsområdet Sandvik Machining Solutions.

Din profil

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskolenivå eller har inskaffat motsvarande kunskap genom erfarenhet från arbetslivet, samt mycket goda kunskaper i mätteknik. Du har tidigare arbetat i tillverkningsindustri och har gärna erfarenhet av programmering. För denna tjänst krävs det att du har goda kunskaper i svenska och då vi arbetar i en internationell miljö är det också viktigt att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är självgående, driven och målorienterad. Du trivs med att arbeta mycket självständigt men förstår också att de bästa resultaten uppnås genom att vara en god lagspelare. Du har ett eget driv och en vilja att lära dig nytt och utvecklas, och vi värderar såväl din initiativförmåga att se nya möjligheter att utveckla verksamheten, som din noggrannhet för att uppnå god kvalitet i ditt arbete. Din goda kommunikationsförmåga gör att du lätt skapar nya kontakter och bygger nätverk med personer från hela organisationen, världen över.

Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Per Johansson, rekryterande chef, 0173-846 69

Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-11. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 354682.

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Ansvarig rekryterare
Eva Ferner

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.