Materialplanerare – Chassiproduktion, Södertälje

Chassiproduktion (MS) i Södertälje består av runt 1100 personer som arbetar med att producera buss- och lastbilschassier. Vi utgör en central del av Scanias verksamhet i Södertälje som omfattar 15000 anställda liksom en viktig kugge i den globala produktionsorganisationen med produktionsenheter i Holland, Frankrike och Brasilien. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra arbetssätt och utveckla våra medarbetare för att vässa våra resultat. Materialplaneringens uppdrag är att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer till chassiproduktionen, till lägsta möjliga logistikkostnad. Vi ansvarar för leveranser av artiklar från över 600 leverantörer, för transporterna hit och för våra förrådssaldon. Då en våra medarbetare snart går vidare mot nya utmaningar behöver vi förstärka med ytterligare en driven och analytiskt lagd materialplanerare.

Arbetsområde

Som Materialplanerare ansvarar du för att säkerställa tillgången av produktionsmaterial från externa leverantörer till chassiproduktionen. Till din hjälp har du väl fungerande, standardiserade arbetssätt för det operativa arbetet och ett brett kontaktnät internt och externt.

Som Materialplanerare har du resultatansvar för ditt sortiment vad det gäller avvikelser, leveransprecision, transportkostnad, lagervärde och inkuranskostnad. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer är en viktig del.

Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar självständigt och tillsammans för att nå våra gemensamma mål. I rollen som materialplanerare skaffar du dig en väldigt bra förståelse för hur materialflödena och logistiken på Scania fungerar, vilket är en utmärkt grund för fortsatt utveckling på företaget.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning och dokumenterat intresse för logistik.

Du är analytiskt lagd, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter. Att vara kommunikativ till sin läggning och ha förmåga att fatta snabba beslut är också värdefullt.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vi ser gärna att du är en van Excelanvändare som trivs med att göra analyser av stora datamängder och sammanställningar på lite avancerad nivå, samt även använda Qlikview, SQL och liknande verktyg.

Ytterligare information

Kontakta gärna Niklas Råvik (Gruppchef), 08-553 852 26 alt. 070-568 52 26 eller Niklas Ekström (Team leader), 08-553 899 47 alt. 070-081 14 30.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Välkommen med din ansökan!

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS!

Ange Scanias Job Id 

20173622

i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.