Materialingenjör inom Haveri- och Materialteknik (Asset Integrity Management, AIM)

Vill du vara med och göra världen säkrare? DEKRA arbetar med att utföra teknisk kontroll och är Europas ledande företag inom detta område. Genom besiktning, provning och certifiering ser vi till att tekniska anordningar har en betryggande säkerhet.

På DEKRA söker vi ständigt ny kunskap och hos oss får du chansen att utvecklas samtidigt som du kan ha en bra balans mellan jobb och fritid. Vi erbjuder dig en trevlig arbetsmiljö, attraktiva uppdrag och goda utvecklingsmöjligheter.

Till vår avdelning Haveri- och Materialteknik (AIM) söker vi en materialingenjör för arbete inom materialområdet.


OM TJÄNSTEN

Som kollega till oss kommer du att arbeta i vårt team med material inom Asset Integrity med uppdrag inom statusbedömning, skadetålighetsanalys, haveri- och skadeutredning, fitness for service, materialteknik samt förstörande och oförstörande provning. Våra kunder finns i olika branscher och utspridda över hela världen, men tyngdpunkten är pappers- och massaindustrin, kraft/värme industrin samt processindustrin i Sverige.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegorna eller i projektgrupper där kontakter sker såväl med den interna organisationen som med kunder, t.ex. anläggningsägare och tillverkare.

I tjänsten förekommer resor, inom och utanför Sverige, varför det är ett krav att du har körkort och behärskar engelska väl i tal och skrift. Placeringsort är antingen Stockholm eller Göteborg.


VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot eller bakgrund inom materialteknik. Erfarenheter från industrin är meriterande, men vi uppmuntrar även nyexaminerade att söka tjänsten. Vidarebildning till svetsingenjör är fördelaktigt. Ett plus är om du har erfarenhet av replikutvärdering och kan arbeta självständigt i materiallabbet.

Du är van vid att både arbeta självständigt och i projektform. Du är drivande, analytisk samt har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning och med kunder då tjänsten präglas av täta kundkontakter.

Som person är du engagerad, god kommunikatör, initiativrik och delar gärna med dig av din kunskap. I ditt arbete är du noggrann och tar ansvar för att vi tillsammans når företagets och våra kunders mål.


VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 16 mars. Vi tillämpar löpande rekrytering.


VILL DU VETA MER?

Kontakta affärsområdeschef Pieter Jilderda på 0722 36 21 11.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.