Marknadsanalytiker, Scania Sverige

Till affärsområde lastbil söker vi en marknadsanalytiker vars uppgift är att stödja försäljningsorganisationen med analyser och administration av data angående marknaden, kunderna, förlorade affärer, lönsamhet och volymer. Dessutom ansvarar marknadsanalytikern för administration och rutiner angående finansiellt stöd i affärerna. Det ingår vidare i analytikerns ansvar att driva utvecklingen inom CRM och hantering av kunddata.

Ditt uppdrag

Du rapporterar direkt till Chefen för Lastbilsmarknad som består av totalt åtta personer. Chefen Lastbilsmarknad rapporterar direkt till VD på Scania Sverige AB och ingår i företagets ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter:

 • Rapportering och analys av marknads och kunddata.
 • Administrera och analysera lost sales.
 • Ta fram prognoser angående volymer.
 • Driva utvecklingen inom CRM och hantering av kunddata. Analytikern ansvarar för hur vi hanterar kunddata inom Lastbilsmarknad.
 • Uppföljning och analys av bruttovinster och lönsamhet
 • Hantering av finansiellt stöd i affärerna
 • Din profil

  Vi söker dig som har en ingenjörs- eller ekonomexamen alternativt har flera års erfarenhet från liknande arbete.

  Viktiga egenskaper hos dig är att du är analytisk, strukturerad och att du har en god administrativ förmåga. Du har en god förståelse för IT-relaterade frågeställning. Du är vidare nyfiken och drivs av att lära dig mer.

  Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift och är en god kommunikatör.

  Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Johan Karlsson, Direktör Lastbilsmarknad, tel 010-708 64 22.

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  OBS! Ange Scanias Job Id 

  20175807

  i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.