Lokal materialadministratör till Scanias motormontering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och skapa upp en helt ny intern organisation? Under det kommande året behöver vi din kompetens för att utveckla och säkra den nya strukturen och kulturen i den nya organisationen. Det kommer att finnas goda möjligheter för dig att utvecklas i rollen och på sikt inom närliggande avdelningar.

Vi är idag omkring 1 100 medarbetare som tillsammans monterar, provar och målar motorer för våra lastbilar, bussar samt för industri- och marinmotorer. Förutom diesel drivs våra motorer av Biodiesel, Biogas, Etanol och en andel är även förberedda för hybriddrift. Vi är en verksamhet som ligger i framkant med SPS och LEAN och förutom säkerhet och kvalité är hälsa och livsstilsfrågor viktiga fokusområden för oss.

Dina arbetsuppgifter

Som Lokal materialadministratör ansvarar du för att skapa en effektiv leverantörskedja med hög kvalitet för att säkra materialförsörjningen till våra produktionslinor. Det innebär bland annat direktkontakt med de leverantörer som ska leverera material till våra kommande motorintroduktioner. Arbetet håller daglig uppföljning och kravställning mot vår globala materialplanering och interna avdelningar. Om avvikelser uppdagas har du en viktig roll i att hantera dessa med hjälp av övriga funktioner på motor-monteringen. Du kommer även att delta och bidra med din kompetens i projekt kopplat till interna förändringar samt vara drivande i och skapa aktiviteter kopplat till avvikelser som uppstår.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad universitets- eller högskoleingenjör med inriktning mot produktion & logistik och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en god analytisk förmåga, kan arbeta självständigt och tycker om problemlösning. För att lyckas i tjänsten som lokal material administratör  bör du även vara kommunikativ och ha god samarbetsförmåga. Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska samt ha mycket goda kunskaper i Excel.

Mångfald och är en självklarhet för oss och något vi ser som gynnande för teamet och företaget.

Välkommen in med din ansökan! 

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Osbäck (gruppchef LMA ) på tfn 08-553 89599

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom