Logistikutvecklare Scania Ferruform

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform i Luleå är centrum för Scanias tillverkning av ramkomponenter i höghållfasta material. Vi har dagliga just in time-leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar, stötfångare och andra komponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Anläggningen etablerades 1967, invigdes 1968 och är en av Luleås största verkstadsindustrier. Antal anställda är cirka 500. Luleå är en vacker kuststad med ca 76.700 innevånare, närhet till natur och fjäll samt bra flygförbindelser. Näringslivet i kommunen blomstrar och Luleå Tekniska Universitet levererar forskning och utveckling i hög klass.

Till logistikavdelningen söker vi nu en logistikutvecklare som brinner för att strukturerat och systematiskt arbeta med utveckling samt besitter en hög analytisk förmåga. Logistikavdelningen består av 60 medarbetare uppdelade i tre grupper, med varsitt gruppchefsområde. Din grupp består av 4 medarbetare samt en gruppchef. Vårt mål är att tillsammans med övriga Scania Ferruform utveckla verksamheten genom vår strategiska plan som förbättrar verksamheten och driver den framåt. Målet är även att leverera i rätt tid, med rätt kvalitet och kvantitet.

Exempel på arbetsuppgifter

Som logistikutvecklare hos oss ansvarar du för att planera och genomföra logistikprojekt i nära samarbete med linjeorganisationen. I dina arbetsuppgifter ingår att förbättra logistik processen såsom optimera flöden, kvalitet och arbetsmiljön för medarbetarna. Du är med och deltar i arbetet för att säkra processen även för framtida behov. Genom att sprida delaktighet och engagemang för våra uppdrag utvecklar och förbättrar vi tillsammans vår verksamhet genom Scanias Produktions System, SPS.

Din profil

Du har en högskoleutbildning med inriktning logistik, anskaffning eller produktion eller motsvarande kompetens.

För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra, bygga nätverk och relationer. Vidare vill vi att du är engagerad, drivande och trivs med att arbeta i en föränderlig process. Du kan självständigt planera och strukturera ditt arbete och har en hög analytisk förmåga.

Du spenderar gärna tid ute i verksamheten och har förmågan att hantera flera parallella aktiviteter. Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl på svenska. Då mycket samarbete sker med våra chassiverkstäder i Europa och Sydamerika ser vi även att du behärskar engelska i tal såväl som skrift. För oss på Scania är det viktigt med mångfald och vi ser fram emot sökanden med olika bakgrunder och förutsättningar

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För mer information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Logistikchef Per Henriksson, tfn 0920-766 76, e-post per.henriksson@ferruform.com. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business partner Catrin Segerlund, e-post catrin.segerlund@ferruform.com, tfn 0920-766 84.

Ansökan

Ansökan innehållande CV och personligt brev skickas in via Scania Job Search. Sök via vår hemsida: HR InLine/Jobbsök på Scania senast 2018-09-23.

Jobb id: 20182067

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom