Logistics Operations Senior Manager till Xylem, Emmaboda

Xylem är ett internationellt USA baserat företag med tillverkning i ett flertal länder. Den största tillverkningsenheten finns i Sverige och Emmaboda som med 1100 lokalt anställda är Kalmar läns näst största företag. Emmboda enheten spelar en avgörande roll i företagets försörjning av premium varumärket Flygts pumpar och omrörare till de Europeiska- och Nordamerikanska marknaderna. Produkter tillverkade i Emmaboda exporteras till 97 % för marknader utanför Sverige. Den årliga omsättningen i det svenska tillverkningsbolaget är ca 1900 miljoner SEK.

Produktionen är kundorderstyrd och en stor andel av produkterna konfigureras enligt specifika kundönskemål. Vid anläggningen finns det fem fristående produktverkstäder, ett distributionscenter samt supportfunktioner för inköp, kvalitet, produktionsteknik, IT, ekonomi, personal och underhåll. Funktioner för ekonomi och IT har även i flera fall globala supportroller inom Xylem.

Till produktionsanläggningen i Emmaboda söker vi nu en Logistics Operations Senior Manager med fokus på att optimera sitens logistiska processflöden.

Tjänsten som Logistics Operations Senior Manager innebär att optimera och implementera sitens lagerstrategi i hela produktionen. I arbetet ingår även att utvärdera och säkerställa leverantörskapacitet mot produktionstakt. Du kommer vara ansvarig för central anskaffning och operativt inköp för Xylem´s egna produktverkstäder, samt vidareutveckla och ansvara för processen med leverantörsägda lager.


Vidare ingår:

  • följa upp befintliga leverantörer och vid behov vidta korrigerande åtgärder
  • tillsammans med strategiska inköpare implementera åtgärder för att eliminera leverantörsstörningar på lång sikt
  • övervaka prognoser och marknadsförhållanden och förutse deras effekter på materialförsörjningen och produktionen
  • utveckla processen kring bästa materialförsörjningsstrategi för tillverkningen gällande insourcing och outsourcing
  • delaktig när det sker tekniska förändringar på produkter och komponenter såväl som vid leverantörsbyten (uppföljning gentemot kvalitet, OTD och ledtid)

Du får en mycket central och viktig roll med många olika kontaktytor där förmågan att vägleda andra inom området är mycket avgörande. I rollen har du tre direktrapporterande analytiker och en direktrapporterande produktionsledare. Din närmsta chef är Produktionsdirektören på siten.

Arbetet kräver att du samarbetar, både vertikalt och horisontellt inom Xylem. Som ledare skapar du resultat genom andra. Du tar fram, klargör och kommunicerar Xylems mål och tillsammans med dina medarbetare skapar du förutsättningar för deras vidare utveckling.

Tjänsten är placerad i Emmaboda varför vi med fördel ser att du bor i ett geografiskt passande område.


Är det här du?

Vi söker dig med högskoleexamen, gärna med inriktning mot logistik. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom Supply Chain, där du genomfört förändringar i processflöden i tillverkande industri. Du har goda färdigheter i ledarskap, även om formellt personalansvar inte är ett krav.

I denna rekrytering kommer vi att värdera dina personliga egenskaper. Du är en teamspelare, är kommunikativ, rak och ärlig och analytiskt lagd. Lyhördhet och ett intresse för människor är också av stor vikt eftersom Xylem värdesätter ett jordnära och prestigelöst ledarskap.

Som person känner du igen dig i Xylem´s kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Då Xylem verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan!


Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.