Letar du efter en projektledande roll inom anläggning? Då kan Sweco behöva dig som Uppdragsledare!

”… att komma till jobbet varje morgon och inte veta vilka utmaningar som väntar. I positionen som uppdragsledare arbetar man med både tekniska frågor, anbudsfrågor och projektledning, så dagarna varierar mycket. Detta tillsammans med vår roll i att bygga ett mer hållbart samhälle, det är det som driver mig varje dag”. Det är så Peter beskriver det han tycker bäst om i tjänsten som uppdragsledare. Peter arbetar också som gruppchef för uppdragsledarna på Sweco inom Mark och Geo och kommer bli din närmaste chef. Han fortsätter: ”Just nu är vi en grupp med mycket teknisk kompetens och bra sammanhållning så jag ser det som ett perfekt tillfälle för någon mer junior med 2-5 års arbetslivserfarenhet inom anläggning att kliva in i gruppen där de kommer få möjlighet att snabbt växa och få tillfälle att arbeta i några av Stockholms mest spännande infrastrukturprojekt”. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande där du utöver personlig utveckling erbjuds möjligheten att arbeta med internationella projekt och cross-border. Känner du att detta stämmer överens med din tidigare erfarenhet och dina målsättningar ska du absolut skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om tjänsten

Academic Work söker för Swecos räkning en uppdragsledare. Du kommer bli en del i gruppen Uppdragsledning inom affärsområde Geoteknik och Berg och arbeta med både större och mindre uppdrag inom infrastruktur, exempelvis Centralstationen, nya tunnelbanan och Årstastråket. Inom affärsområdet arbetar ca 80 medarbetare i olika specialistgrupper där din grupp består av 9 uppdragsledare. Det går väldigt bra för affärsområdet och de är nu ute efter att expandera. Rollen medför mycket ansvar och en möjlighet för dig att växa inom områdena geoteknik, berg, projektledning och anbudsförfarande.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sweco.

Arbetsuppgifter

Som uppdragsledare kommer du driva uppdrag inom geoteknik, mark och anläggning. Du kommer arbeta brett från ax till limpa och delta i allt ifrån anbudsarbete till att driva uppdrag, stora som små. För att få fram ett bra underlag kommer du att arbeta i nära samarbete med andra avdelningar på Sweco och du kommer även ha mycket kontakt med beställarsidan för att få fram den information du behöver. Utöver detta kommer du att:

 • Ansvara för projektering i både mindre och större uppdrag.

 • Driva och leda nya och befintliga uppdrag 

 • Arbeta proaktivt med resursplanering.

 • Ha direktkontakt med kunden.


Tjänsten passar dig som har arbetat några år hos en entreprenör, konsultbolag eller offentligsektor inom anläggning med antingen tekniska frågor eller i en mer arbets- och projektledande position. Du kommer att arbeta väldigt brett och mot flera olika typer av beställare så din kommunikativa förmåga är viktig. På sikt är tanken att du ska kunna gå in och hålla i större infrastrukturprojekt. Du kommer att få arbeta med kompetenta kollegor med möjlighet att utbyta erfarenheter som är värdefulla för din framtid. Vidare kommer du att erbjudas en stimulerande arbetsmiljö med mycket eget ansvar i en organisation som är väldigt mån om sina anställda.

Sweco är en global aktör vilket skapar förutsättningar för dig att arbeta med spännande projekt både nationellt och internationellt, samt utvecklas i cross-border-projekt med våra kolleger runt om i världen.

Vi söker dig som

 • Är utbildad högskole- eller civilingenjör, gärna med inriktning samhällsbyggnad.

 • Har 2-5 års erfarenhet inom anläggning i en roll som gett dig en bra förståelse i hur projekt där genomförs. Det kan vara som entreprenadingenjör, projektledare, projektingenjör, arbetsledare, konstruktör etc. 

 • Har vana av kunddialog. 

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

 • Det ses som meriterande om du har arbetat med anbudsprocessen. 


Som person är du affärsmässig, strukturerad och flexibel. Du kommer ha flera projekt igång samtidigt vilket ställer krav på din prioriteringsförmåga och din förmåga att hålla dig lugn i krävande situationer. Du ska snabbt kunna identifiera ett problem och komma med en passande lösning. Dessutom behöver du vara ödmjuk inför projekten och inse att du inte sitter på alla svar. Därför måste du ha en god samarbetsförmåga och även en talang för att knyta kontakter både internt och externt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, tim.knutsson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.