Ledande projektör inom Miljö och Vatten till Sweco!

Saknar du att få inspiration från kollegor med lång och gedigen erfarenhet? Vill du vara en del av en organisation där medarbetarna står i centrum och där kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Kliv in i Europas största konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande där du kan utbyta erfarenheter med kunniga och drivna kollegor och där du utmanas varje dag i nya sorters problemlösning. I rollen som ledande projektör inom mark/VA kommer du utvecklas i en bred och varierande roll där du både kommer ansvara för egna projekt och delta i större uppdrag. Du får möjlighet att följa hela projekt från projekteringssidan och lära upp och coacha mer juniora kollegor på sikt. Du blir en del av ett väldigt kunnigt team som har klarat tuffa utmaningar i projekteringen i Hagastaden och som nu ska ta sig an Slakthusområdet och nya Centralstationen. Målet är att du ska växa in i en roll som uppdragsledare eller teknisk specialist, baserat på ditt eget intresseområde.

Om tjänsten

Academic Work söker för Swecos räkning en ledande projektör till verksamhetsområdet Vatten och Miljö. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande och är marknadsledande inom VA. De är idag omkring 120 medarbetare på Stockholmskontoret som på olika sätt arbetar med vatten och mark. Du kommer bli en del av ett team på 12 personer med stor bredd i erfarenhetspannet. Jonas Jonsson som arbetar som gruppchef, och som kommer bli din närmaste chef, beskriver din framtida arbetsgrupp så här;

”Vi är inne i ett väldigt spännande skede nu! Vi satsar mycket på att hålla en hög kvalitet i våra projekt vilket lett till att vi får in mycket förfrågningar på större projekt, både nationellt och internationellt! I vårt nuvarande team har vi allt ifrån nyexaminerade civilingenjörer och YH-studenter till rutinerade konsulter med 25 års erfarenhet vilket gör att utbytet av kompetens i gruppen blir väldigt bra, och det tror jag är nyckeln till vår framgång. I mitt ledarskap ger jag mina medarbetare stort förtroende och frihet att på bästa sätt lösa sina uppgifter. Jag finns som ett ständigt bollplank och jobbar mycket med att ge rätt förutsättningar för att mina medarbetare snabbt ska kunna växa in och utvecklasi sina roller för att kunna ta sig an våra spännande projekt.”

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sweco.

Arbetsuppgifter

Som ledande projektör inom mark- och VA kommer du nyttja dina kunskaper om byggprocessens alla tekniska, juridiska och administrativa delar. Du kommer att arbeta i uppdrag och med frågeställningar som varierar i såväl storlek som komplexitet. Uppdragen kommer främst att beröra ledningsprojektering och dagvattenhantering men kan även vara riktade mot ytvatten, grundvatten, ledningssamordning samt processteknik och pumpar. Du kommer till exempel att:

 • Planera och utföra uppdragsarbete. 

 • Ta fram underlag och tekniska lösningar för projekteringar i mark- och VA-uppdrag. 

 • Författa tekniska beskrivningar enligt AMA. 

 • Följa upp, sammanställa och redovisa tekniska resultat i ritningar och modeller. 

 • Genomföra, och på sikt driva, projektering i mark- och VA-uppdrag som innebär en stor samordningsförmåga med övriga teknikområden då mark- och VA har en samordnande roll. 

 • Ha kundkontakt, följa upp ekonomi och kundnöjdhet i uppdrag.

 • Jobba tvärvetenskapligt med övriga teknikområden både nationellt och internationellt.


Då du förväntas ha tidigare erfarenhet från en liknande roll kommer du ta ett större ansvar för projekt och leda dem tillsammans med uppdragsledaren. Det innebär att du kommer hjälpa till att planera projekt, på sikt träna upp nya medarbetare och delegera ansvar i pågående projekt. Målet är att du på sikt ska axla rollen som uppdragsledare eller teknisk specialist.

Sweco är en global aktör vilket skapar förutsättningar för dig att på sikt arbeta med spännande projekt både nationellt och internationellt, samt utvecklas i cross-border-projekt med våra kolleger runt om i världen.

Vi söker dig som

 • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen

 • Har erfarenhet av att starta upp, driva igenom och avsluta uppdrag inom mark-eller VA-projektering.

 • Har goda kunskaper i CAD. Sweco använder främst AutoCAD men även Microstation. Erfarenhet av 3D-projektering är meriterande. 

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 


Som person är du självgående, ansvarstagande och flexibel. Du förväntas kunna bli självgående i din roll relativt snabbt men det kommer alltid finnas kollegor nära till hands att fråga om du är osäker. Utöver detta är du en person som fullföljer det du tar på dig och trivs när du får förtroende utöver dina dagliga arbetsuppgifter. Det innebär tillsammans med mycket kundkontakt att dina dagar kan förändras snabbt och då är det viktigt att du kan anpassa dig till detta utan att tumma på kvalitet. Du kommer också ha stora kontaktytor både internt och externt och då är det viktigt med en god samarbetsförmåga.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Stockholm

 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, tim.knutsson@academicwork.se 

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.


SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom