Lead Engineer för Scanias drivlinestyrsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till Powertrain Control Strategy söker vi nu en lead engineer för Scanias drivlinestyrsystem.

Powertrain Control Strategy ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjligheterna.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System Project Management, som bland annat arbetar med teknisk projektledning, kundanpassningar och systemens roadmaps, samt har nära kontakt med de fordonstillverkare vi levererar våra produkter till.

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som lead engineer kommer du att arbeta nära projektledare, systemägare samt utvecklare och ansvara för att planera, koordinera och driva utveckling och test av drivlinestyrsystemet baserat på kundens kravställning.

I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D och Marketing. Du kommer att gå i täten och vara med från start i nya utvecklingsprojekt, identifiera avdelningens arbetspaket inom dessa i samspråk med våra tekniska experter, sammanställa kravspecifikationer samt göra resursestimeringar och projektplanering tillsammans med våra teamledare och gruppchefer.

Du kommer få ett brett kontaktnät och kommer snabbt att lära dig om Scanias produkter, våra utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen.

På jobbet kommer du att vara del av en grupp som kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

 

Din profil

Vi söker Dig med några års erfarenhet av styrsystem och mjukvaruutveckling för inbyggda system. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens och har du tidigare jobbat med projektledning är det ett plus.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska förändringar och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Du har körkort för personbil. Körkort för lastbil eller buss är meriterande precis som andra fordonsrelaterade erfarenheter. Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 

Ytterligare information

Kontakta Daniel Fellke, tillförordnad gruppchef Transmission System Project Management. daniel.fellke@scania.com Tel: 08-55352384

 

Ansökan

Sista ansökningsdag löper ut den 26 augusti 2018. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom