Kvalitetschef till Medicinsk Teknik

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 


Vi erbjuder

Verksamheten Medicinsk Teknik genomgår förändring för att kunna ta över stafettpinnen från de stora investeringsprojekten inom ”Nya Karolinska”. Detta innefattar att skapa förutsättningar för ett mer proaktivt partnerskap med de kliniska Temana och Funktionerna för att tillsammans generera värde och kvalitet för patienterna på ett kostnadseffektivt sätt. Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar -Medmänsklighet - Helhetssyn. Medicinsk Teknik är organiserad under den centrala stabsfunktionen Innovation och Utveckling (I&U).  Medicinsk Teknik har cirka 200 anställda och inbegriper verksamhetsområden inom Lab, Dialys, Röntgen, Elektromedicin, Fysiologi, Sterilteknik, Medicinsk Bild samt forskning och utbildning.

Verksamheten är främst förlagd till Solna och Huddinge. Medicinsk Teknik bedriver aktivt samarbete med övriga staber inom Karolinska Sjukhuset och även Stockholms Läns Landsting (SLL), Karolinska Institutet samt Kungliga Tekniska högskolan.   Verksamheten ansvarar för styrning och riktlinjer gällande hantering och användning av medicintekniska produkter och system inom Karolinska samt vissa delar inom SLL och deltar även i investeringsplanering av dylika produkter. Medicinsk Teknik deltar också aktivt med kompetens för att utveckla innovationer för sjukvården och forskningen inom ämnesområdet medicinsk teknik.


Om tjänsten

Som kvalitetschef har du ansvar för att leda verksamhetens kvalitetsarbete med uppdrag att styra, planera och följa upp arbetet med kvalitetsstyrning avseende medicinteknisk utrustning. Arbetsuppgifterna omfattar att utveckla, implementera och underhålla de processer som krävs för att säkerställa att relevanta regulatoriska krav och direktiv avseende medicinteknisk utrustning är uppfyllda. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens kvalitetsledningssystem och målsättningen är att vidareutveckla och certifiera kvalitetsledningssystemet enligt ISO 13485.


Vi söker

Vi söker en person som vill vara med att driva förändring i en av de mest spännande faserna i svensk sjukhushistoria. En person med god ledarförmåga och ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal. 

Till dina personliga egenskaper hör lyhördhet, drivkraft och ett tydligt ledarskap. Du har god kommunikations och samarbetsförmåga samt förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 


Kvalifikationer

Civil- alternativt högskoleingenjör med flera års erfarenhet av kvalitetsledningsarbete och riskhantering inom det medicintekniska området eller annan likvärdig akademisk utbildning i kombination med mångårig erfarenhet från området. Gedigen ledarskapserfarenhet med kunskap kring att leda införande och utveckling av kvalitetsledningssystem samt systematiskt förbättringsarbete. Du är väl förtrogen med standarder för kvalitetsledning enligt ISO 13485, ISO 14971 och ISO 80001.  

Erfarenhet från kvalitetsarbete inom Life Science/Healthcare området samt erfarenhet av FDA:s regelverk kring medicintekniska produkter är meriterande.  

Välkommen att söka! 


Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 


Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  


För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
 

1. Personligt brev 
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
 

Kontakt

Henrik Mansfeld, Verksamhetschef, 076 050 32 30


Fackliga representanter

Pasi Nyberg - SACO, 0725-80 86 84, pasi.nyberg@sll.se,

Catharina Häggbom - Kommunal, 0725-83 67 37, catharina.haggbom@sll.se

Pernilla Helmersson-Vision, 070-167 12 99, pernilla.helmersson@sll.se

Eva Håkansson- Vårdförbundet, 08-517 751 61, eva.e.hakansson@sll.se

Mira Nyberg - Vårdförbundet, 070-168 40 65, mira.nyberg@sll.se

Yvonne Dellmark. Läkarföreningen, 073-6681740

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom