Konsult med materialkompetens för uppdrag i Sverige och utlandet

Vill du arbeta som konsult för ett etablerat företag med stabil kundstock? Trivs du som entreprenör med erfarna kollegor att utbyta kunskap och erfarenhet med? Då kan du vara den vi söker för att förstärka vårt team på PROSWECO AB.

Arbetsuppgifter
Som konsult på PROSWECO kommer du bl a att arbeta med tekniska statusbedömningar av utrustning inom processindustrin samt oberoende skade- och haveriutredningar. Vi arbetar även med rådgivning i material-, svets- och konstruktionsfrågor samt med teknisk utbildning inom ett flertal branscher. Uppdragen förutsätter resor då vi har både svenska och internationella kunder. Vårt kontor finns på Sveavägen centralt i Stockholm. En vanlig typ av uppdrag är inspektion av pannor, tryckkärl samt annan processutrustning i kraft/värme- och cellulosaindustrin. Vi utför också tillverkningskontroller hos leverantörer. Vår roll är att behärska både teorin och praktiken. Vi agerar ofta projektledande ute hos våra kunder.

Utbildning / Erfarenhet
Vi tror att du har en ingenjörsutbildning, gärna med inriktning materialteknik samt erfarenhet av konstruktion, svetsning eller underhåll. Har du erfarenhet som konsult eller från arbete med pannor som t.ex. sodapannor är det meriterande. IWE-utbildning (International Welding Engineer) värderas också. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha god vana att kommunicera på både svenska och engelska inom ditt fackområde både i tal och skrift. Du känner stort engagemang och ansvar för dina arbetsuppgifter och motiveras av att driva dina projekt/uppdrag och nå resultat. Du bör vara van att agera självständigt. Du trivs med att arbeta med stor frihet och självständighet samtidigt som du tillhör ett sammanhang i företaget där vi öppet utbyter kompetens och erfarenheter vilket bidrar till den individuella utvecklingen och kundnyttan.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.