Konstruktör vändskivor och dragkopplingar

Gruppen Gear shift, Cab tilt and Trailer connection består idag av 12 medarbetare. Vår uppgift är att utveckla chassi- och hyttmonterade komponenter/system som möter kundens behov och högt ställda krav på prestanda och kvalitet. Som en del i en större omorganisation tar vi över ansvaret för utveckling av vändskivor och dragkopplingar. Därför söker vi nu en ny konstruktör till gruppen. 


Gruppen är indelad i två team, Cab Systems och Chassis Installation. Teamet Cab Systems ansvarar för bakre hyttupphängning, hyttippning och manuell växling. Teamet Chassis Installation ansvarar för ljuddämparupphängning, vändskivor och dragkopplingar.

Gruppen präglas av ett prestigelöst klimat, starkt driv och humor. Vi utvecklas kontinuerligt och arbetar aktivt med förbättringsarbete.


Dina arbetsuppgifter


Du kommer som konstruktör att arbeta med kravställning och utveckling av vändskivor och dragkopplingar till våra lastbilar. Tät leverantörskontakt ingår i rollen. Då vi arbetar aktivt med balansering av resurser inom främst teamet men även gruppen kan dina arbetsuppgifter komma att kopplas även mot andra teknikområden.


Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter, från konceptutveckling till produktionssättning, inkl. ritningsframtagning, uppföljning av provning och i viss mån koordinering. Du kommer att ha löpande kontakt med andra funktioner såsom inköp, marknad, produktion och eftermarknad samt andra delar av R&D.


Produkten beskrivs med hjälp av ritningar, ändringsorder, tekniska bestämmelser etc. som skapas av dig tillsammans med resten av teamet. Provning utförs i samarbete med andra grupper och du kommer att ha en viktig roll i uppföljningen av resultaten.


Du kommer också att vara delaktig i gruppens förbättringsarbete. Där ser vi över den interna processen och utvecklar verktyg som optimerar gruppens arbete och trivsel.


Din profil


Du är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller liknande.

Som person är du en driven och strukturerad ingenjör med stort intresse för Scania och dess produkter. Rollen som konstruktör kräver att du är självständig, att du har god förmåga att kommunicera och att du kan presentera och argumentera för dina idéer och lösningar. Du har förmåga att hantera flera parallellt pågående arbetsuppgifter och många kontaktytor. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Något eller några års erfarenhet av konstruktionsarbete och kunskaper i Catia V5 är meriterande.



Vi erbjuder


Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.


För mer information

Kontakta gärna gruppchef Johan Hag, 08-553 822 19

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande.



Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.