Konstruktör till gruppen motorkylsystem

Kylförmågan har stor inverkan på en förbränningsmotors prestanda och är ett viktigt område för Scanias motorutveckling. Det handlar dessutom inte bara om att kyla grundmotorn utan det finns flera andra komponenter på bilen som kräver kyla eller värme från kylvätskan för att fungera optimalt.  Då gruppens åtagande har ökat i omfång i och med nya samarbetspartners behöver vi utöka personalstyrkan med en konstruktör. Personen vi söker kommer få möjlighet att jobba med utveckling av kylsystemartiklar i Scanias nuvarande och kommande motorprojekt.

Jobbet som konstruktör är väldigt varierat. Du kommer få jobba i ett engagerat och erfaret team på 12 personer som utvecklar motormonterade kylsystemskomponenter såsom kylfläkt, kylvätskepump, motorvärmare och en del kylvätskerör samt äger ansvaret för kylvätskebalansen i motorn. Gruppen består inte enbart av konstruktörer utan även objektledning, simulering och provning av motorns kylsystem ingår. Blandningen av design, provning och simulering inom gruppen ger en bra dynamik och en ökad produktförståelse. Var och en har sitt eget ansvarsområde men vi strävar efter att hjälpa varandra så mycket som möjligt för att få bästa möjliga resultat.

Dina arbetsuppgifter

 • Du kommer bli ansvarig för en eller flera av våra komponenter.
 • Du kommer vara delaktig genom hela utvecklingsprocessen från koncept till verifierad lösning i serieproduktion.
 • Du är ansvarig för att din artikel uppfyller kraven med avseende på prestanda, kostnad och vikt.
 • Du kommer att, ihop med provingenjörer och objektledare, sätta ihop verifieringsplaner och se till att artiklarna kommer hem och blir verifierade enligt de rutiner som finns.
 • Du ansvarar för tillverkningsunderlag i form av 3D modeller och ritningar och kommer diskutera tillverkningsmetoder med underleverantörer och inköpare. Många av våra artiklar är tillverkade i pressgjuten aluminium.
 • Kylsystemet är gränssnittsöverskridande och berör många funktioner i våra fordon och motorer så du förväntas ha nära kontakt med andra konstruktionsgrupper samt produktion, inköp och eftermarknad. 
 • Din profil

  Du är högskole- eller civilingenjör som letar efter nya utmaningar. Som person har du bra initiativ- och drivförmåga och kan på ett naturligt sätt kommunicera med och engagera andra personer i din omgivning. Du är organiserad, prestigelös och utåtriktad. Du är bra på att kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Vårt huvudsakliga verktyg är Catia V5 för konstruktion och geometrisäkring och vi ser gärna ett par års erfarenhet inom området, men det är inget krav. Huvudsaken är att du vill lära dig.

   

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  Ytterligare information

  Kontakta gärna Magnus Hultén, gruppchef NMBW, på 08-553 819 84.

  Ansökan

  Sök via vår hemsida:

   senast 28juni2018. Jobbid 20180412.

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Intervjuer kommer att ske löpande.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom